Thursday, September 5, 2013

Nasi lembik...

Huhu...patutnye baya2 tasneem dh boley mkn nasi keras dh.... Xde dh nasi2 lembik ni kan.... Tasneem kan dh ade geraham atas n bawah, nape xnak guna nak oi....ok, mama faham....tasneem xredy lagi kan?kan?kan? Xpe la nak....drpd tasneem xmakan lgsung baik la makan jgk nasi lembik... Tasneem memang xkan mkn ok klu aku bagi nasi keras even taruk kuah banjir skalipon...huhu... So, smpai skrg la duk masak nasi lembik lg kt tasneem...nasi lembik yg beras diblend kasar.... Klu xblend kna reject jgk....aiyook...kuah adalah banjir jgk, so jadi la cam bubur nasi jgk....

Nasi lembik+daging singgang taruk kuah banjir+
Bayam hijau goreng pLus serbuk ikan bilis goreng...

Hmm, ni luch tgh hari kmaren....see, cam bubur nasi kan...tp ni peberet ank dara hamba....licin tasneem mkan... Mama pon sonok =) aku dpt detect peberet tasneem ni sejak gigi geraham pertama kuar dlu... Smua benda dia tolak time tu, then bila aku cuba bagi nasi camni dia boleh habiskan....alhamdulillah.... Yg penting ank mama tetap makn nasi kannnn..... Xpe la, mama rela bkerja keras ckit demimu anakku.....

Terpulang pada perkembangan kanak2 kan... Ada yg xsmpai stahun lg dh mkn nasi keras n xsuka dh yg lembik2 ni... Tp tasneem masih lg memilih yg lembik2 n senang ditelan kot...huhu... Tp snek aku tetap bagi yg keras2 supaya gigi2nya berguna ckit...hehe... Hope cepat la gigi tasneem penuh, myb time tu tasneem dh boley trima nasi keras kot....


Ni plak brekfes pg ni...
Bubur nasi+carrot+serbuk ikan bilis goreng

Pagi2 pon tasneem tetap ngn bubur nasi, xde la roti ke, kuih-muih ke, finger food bagai....smua dia xmkn, klu mkn pon ade la smulut o dua mulut..pastu main2....it's ok la tasneem....xsdia lg kan.....
Apa pon mama syg tasneem... Pasni blajar2 mkn nasi cam mama lak ek....

1 comment:

achiek anis said...

tasneem masih xmo nasi keras eh...xpela sis...layankan aje..janji dia nak makan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...