Sunday, September 22, 2013

Aktif

Sbelom raya ri tu rmai jgk yg send msg kt aku tnye amik upah menjahit lg ke x...tp aku dh reply n gtau xamik upah smntara ni...lpas raya pon masih ade yg bertanye...aku mintak maaf sesgt coz masih xbrani nk amik tempahan mnjahit...takut kelaut sumenye...skrg aku ngah blajar utk uruskan masa ngn bijak...baru ade ank srg kot, bz cam pak menteri je lagoknye...huhu....myb aku yg xtau lg nk urus masa ngn sbaik2nye.... Tp aku berterima kasih sesangt kt blog2 susun atur uols, bnyak yg aku blajar tentang uruskan masa n rumah ngn bijak...kena blajar ok, aku bukanye suri rumah yg serba serbi tahu w/pon esk usia aku melangkah masuk 30-an dh....huuuu....terasa diri smakin tua, tp jiwa ni masih berangan muda.....ngeeeee

Ok, sbenarnye aku cuba utk aktif balik dlm jahit-mnjahit ni....rasa cam nk jadi srg tailor yg berjaya n sgala2nye terurus ngn jayanye...smngat ok....ngah berkobar2 ni....

Kain sntiasa ade sbenarnye utk aku menjahit...balik umah mil kmaren dpt lg 3 pasang....kt umah ni pon dh ade....

Meh tgk aku show off ckit...

Ni kain mak aku 2 pasang, beli time dia mai cni 2 3 mnggu lpas
Trus tnggal kt aku utk dijahit....

Kain ni dh lama beli, yg kaler purple kain sari ckup utk baju aku n tasneem
Igt nk wat baju raya haji ni
Yg bunga2 tu kain cotton, igt nk wat baju tido tasneem

Ni plak kain biras aku
Lama gila dh bagi kt aku, bulan 2 ri tu kot
Huhu....hampun....

Ok, ni kain MIL aku bagi kmaren 3 pasang
Suh wat baju kurung...

Ni pon dh lama jgk kain mak chik yati aku
Suh wat blous selai, ni kain lebih wat baju kurung ank dia..

Ni ade lg spasang lama jgk dh beli
Xtau nk watpe, wat baju aku je la kot...

Em, ini yg nampak...
Kain2 perca ade lg yg aku plan nk jahit something utk tasneem
Tp masih tertunggak....huuuuu
Em, nk gtau gak meja kt ats ni baru beli kemaren...hehe, kecoh je
Hope memudahkan kje aku ckit utk potong2 kain
Ok, tahu meja ni kecik
Sesuai la kot utk ruang umah aku yg kcik 
N tanpa diganggu oleh cik tasneem yg suka menolong tu
Guna utk lipat kain pon ok gak meja ni, xde la berperang sgt ngn tasneem..heee

K, la itu sajo.....hope impian aku success...i m try my bez yaw....cayok!!


  

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...