Monday, September 16, 2013

Hari Malaysia

Slamat hari Malaysia sume.... W/pon cuti ri ni, kami duk umah je...hubby kepenatan coz mesin rumput yg dh memanjang di laman umah pagi tdi...tasneem plak baru je tdo,,camtu la time tdo dia klu papa ade kt umah...haish, mama xsuka tasneem tdo ptg2 la syg...tp nk wat camana, bukannye boley paksa2 klu dia xmo tdo even mata tu dh ngantuk sesangat...huhu....klu hari balik umah MIL xkisah sgt dia xmo tdo...ni time tdo mlm pon mesti beralih jgk nti ni klu tdo ptg2...

Ptg sabtu kmaren dlu kami ke Pantai Merdeka utk kesekian kalinye....klu mak aku xbalik ganu lagi memang plan nk picnic kt Pantai Merdeka @ ke Bukit Bendera kt Penang.... Tp mak nak balik dlu, so sume kensel...tp hari sabtu tasneem tersangat la aktifnye...aku bawak kuar umah berlari2an smpai jatuh luka lutut...papa suh masuk dlm umah, eh berlaria2an jgk dia dlm umah pon terhantuk sana-cni....sudahnye papa kata 'jom siap p pantai merdeka'....hoyey2...mama tlg jerit utk tasneem...haha

Tapi nasib tasneem la xleh nk berlarian plak kt sana coz hujan rintik2....kesian kt tasneem...pegi skejap je la cuci2 mata...ade je budak2 yg duk mandi- manda...tp kami takut tasneem demam, maklum la musim demam skrg ni payah nk kebah...hujan panas kan...

Xpe la nak, ptg ni boley berlarian kt laman ek...papa dh mesin rumput, so luas la ckit utk tasneem main2.....





Tempek pic balik dr pantai merdeka
Mengagah dlm kete je la...huhu
Time ni ngah tnggu papa belikan lauk basah (ikan n ayam)
Sian tasneem main lam kete je....huuuu

       

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...