Thursday, July 19, 2012

SELAMAT DATANG ZURIATKU

DHIYA TASNEEM BINTI DZUL HELMI
D.O.B ~ 26 MEI 2012 (SABTU)
TIME ~ 3.00 PM
WEIGHT ~ 3.1KG

alhmdllah, akhirnye ri ni dpt jugak aku start m'hapdet blog.... penat b'pantang branak, skali ngn blog pon aku b'pantang jugak....apakan daya, kt umah aku sndiri je ade line P14G ni... so, bila duk umah mertua @  balik umah mak aku kt ganu nun terpaksa la b'pose nk guna internet.... xdpt blogwalking mcm katak duk bawah tempurung lak aku rasa.... ye la, xdpt nk intai entri uols rase mcm....aduyai....sabau je la.....

alhamdulillah jugak aku dh slamat bersalin 26 mei hri tu, aku punye edd adalah 25 mei.... so, lewat sehari je.... sebenarnye aku lgsung xjangka akn b'salin sbb langsung xde tanda2 mnunjukkan baby aku nk kuar...pecah ketuban ke, kuar lendir+darah ke, sakit perut, sakit pinggan, sakit bagai langsung xde.... cumanye pagi tu baby aku kurang gerak, bukan kurang tapi langsung xgerak start aku bngun ke toilet kul 4.15 pagi... bngun subuh pon xde tendangan2 manje jgak dr baby aku... risau tu risau jgak tp aku rilek je coz kbtulan hri tu aku ade tmujanji ke KK... so, lpas brkfast kt kdai ngn hubby aku g kinik n gtau kt nurse baby aku xgerak lg start pg tu... so, nurse kasi dgr jntung baby alhmdllah normal... tp aku dpt surat utk refer ke hospital.... habis je check up aku ngn hubby trus g spital, dgn snang hati aku ckap kt hubby "ala, g check je...xde pape diorg bagi balik la..." sbenarnye aku tiru ayat nurse yg check aku kt KK tdi...huhu....

smpai je Hospital Sultan Abdul Halim, trus g bahagian kecemasan dewan bersalin....tnjuk surat bagai... pastu diorg pasang alat CTG kt perut... dktor kate jntung baby ok.... aku pon ok la dh bleh balik kot.... eh, sye nk check jalan kt bawah ek.... halamak, ni la yg org duk kate VE tu kan? tp alhmdllah aku xrase sakit pon.... dktor kate jalan dh buka 4cm, salin baju n bleh masuk labour room... what? aku mcm kna santau je.... amik baju p salin, dlm toilet bru la kuar tande lendir+darah...huhu...
sbenarnye hubby dh buat GL utk aku bersalin kt kinik Dr.Ram (tempat aku operate ectopic dlu), tp kalau dh namanye takdir n rzeki aku bersalin kt hospital, aku terima je la...lgpon smua dh slamat, alhmdllah =)

aku sempat rase sakit dlm 45minit je lepas dktor pecahkan air ketuban...sakit dtg 5minit 5mnit.... sbelum mentuban dipecahkan dktor kate baby aku tido sbb tu la dia xde tendang2, dktor t'paksa goyang2kan perut aku nk suh baby bngun, huhu... dlm duk tnggu jln buka tiba2 jantung baby aku laju, dktor kate baby nk lemas... so, emergency terpaksa operate..... redha lagi, yg penting baby aku slamat kuar, tu je yg aku fikir.... apakan daya klau dh xbleh nk bersalin normal kan.... memandangkan itu adalah 1st time aku g spital, hubby pon xleh temankan aku kt LR....so, ko kna kuatkan smngat sndiri la yek.... aku lgsung xsempat nk inform kt fmily, xsmpat nk mintak maaf ngn diorg2.... tp nsib baik sempat mintak ampun ngn hubby time diorg nk sorong aku ke dewan bedah.... sempat la b'drama kjap....huuu.....

alhmdllah kul 3ptg slmat sudah baby aku dikuarkan.... time aku operate ectopic dlu aku dibius penuh, sedar2 smua dh siap.... tp kali ni aku dibius sparuh, so terase la sdikit ngerinye....uhuhuhu..... kul 4 lebih aku ditempatkan kt wad, kelas ke-3 ko...redha lagi.... yg penting dh slamat kan.... bila tgk baby, wah aku dh jadi mama....6 jam aku kena baring, nsib baik baby aku tido je xmintak susu lagi.... mlm dlm kul 10 baru aku start BF baby aku..... hmmm, cerita susu aku smbung la ek.... dh ade baby kan, xleh nk bercinta sgt dpan lappy...ehehe...

nk tempek gambar baby lagi la....













3 comments:

jaja_NorLiza said...

comel sgt baby dhiya tasneem ni...neway congrate dear!

aTy _faRed~ said...

alhamdulillah...tahniah dear..patut lae senyap jer..:)

HONEYZONE HOLIDAYS said...

tahniah baby yg comel...semoga sihat selalu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...