Thursday, May 24, 2012

My baby Progress

hmm...abis je ri ni genap la 40 minggu baby duk lam perut mama ni.... mcm makin sronok plak baby kt dlm ek, lgsung xda tanda2 nk kuar... juz perut mama je ngeras2, 2pon akhir2 ni ngeras pon cam xkerap sgt... patutnye makin hujung2 ni makin kerap kan.... minggu depan last utk mama rasa moment baby kt dlm prut mama ni, klu xsakit jgak nk b'salin t'paksa la mama merasa sakit induce yg org duk cakap sakit2 tu....huhu... nk wat camana syg, mama redha je...yg penting mama n papa nk jmpa ngn kamu buah hati kami....

spatutnye hujung2 ni aku kena bnyakkan jln2 utk merangsang pembukaan rahim kan...tp 2 la, en.hubby kje so sape yg nk bawak aku jenjalan... aku nk kuar sensorang memang hubby xbagi r.... sudahnye melepak je kt umah.... bila kt umah aku jadi manja kededek la... xdanye nk paksa diri wat kje umah itu n ini.... penat ckit, duduk.... penat duduk, baring plak... hehe... so, baby aku pon makin syok la duk kt dlm kot...huuuu.....em, sab0w je la.... xpe la, klu 9 bulan aku bleh tnggu nikan plak sminggu je lg.... 

tp apa yg aku risaukan bukan sebab baby ni lambat kuar ke apa, tp hubby aku... cuti dia t'paksa dibekukan smnggu start 1 - 10hb Jun.....arghhhhhh......sesangat stress bila memikirkan duk umah MIL tanpa hubby dlm keadaan b'pantang....... aku cuba utk xnak fikir sgt p'kara ni, dekat2 nk deliver ni kan tetiba naik lak tekanan aku..... tp serius sdikit t'tekan, bukan aku xbiasa kt umah MIL... tp aku xleh nk bayangkan dlm keadaan b'pantang mnggu pertama opkos aku xleh nk watpe lgsung kan.... nk ke toilet camana? ngn adik2 lelaki hubby aku kt umah 2, MIL aku pon kje xkan dia nk cuti smnggu mngadap aku, biras aku lak ade ank kecik jgak yg sulong 3thn n yg bongsu bru je 6 bulan.... xkan aku nk m'harap kt tok, tok dh tua....ksian la plak kan..... waaaaaaa.......hakikatnye aku segan nk duk umah MIL time pantang nti..... nk mintak hubby antar balik ganu awl2 stakat mimpi je la aku...... huuuuuu.... mak aku plak memang xleh nk terbang la dr ganu nu mai kedah....juz tngggu aku balik ganu je..... aku kena kuat, klu xkuat bleh meroyan rasanye...... Allahu Akbar....



 

7 comments:

Nurul Aziz said...

Insyallah takde apa-apa, kita pun dulu pantang dekat rumah MIL, semua kerja, jaga diri sendiri je. Hehee. Dah nak dekat habis pantang baru balik rumah parents sendiri :)

Baiduri said...

Nurul Aziz: tq nurul...cuba utk b'fikiran +ve skrg ni, insyallah =)

~ NANA ~ said...

wish u all the best! :) berpantang umah MIL mmg xkn sama berpantang kat umah sendiri...tp kena tebalkn muka la...hihi

amal said...

jgn stress2 dear.. insyaallah takde pape. pikir yg positif je k :)

Baiduri said...

~nana~ 2 la, xleh nk bayangkan camana time b'pantang kt umah MIL nti... hope baby leh jdi pngubat sgala...ameen... =)


Amal: insyallah...tQ Amal =)... tenang ckit rasa....

mamaiffah said...

pikir positif jer..mana tau dpt y lebih baik....

Baiduri said...

mamaiffah: insyallah...btul jgak, mna tau dpt yg lbih baik kan....hopefully... 10s =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...