Tuesday, May 8, 2012

Menanti Detik

bismillah.... hmm, dh dekat ngn 38 mnggu dh....tp belum ada tanda2 lg cam baby nk kuar....huhu....aku makin terasa n makin mngerti apa itu maksud 'penantian 1 penyeksaan'... ni la dia....aduyai... dlu aku jarang duk belek2 baju2 baby yg dh beli n siap kemas sume dh 2... tp 2 3 hari ni, jap2 belek tilam baby, jap2 belek barang2 baby, jap2 belek baju2 dia.... huuuuuu....baby, kuar la cepat2 syg.... mama n papa rindu sesangat dh nk jmpa ngn kamu... 

 hari ahad baru ni check up mcm biasa kt KK n kt kinik dr.Ram.... yg paling bez check kt KK Hb aku naik smpai 12.7....hip2 h0ray!! sbelum ni takat2 11 je... bukan ape, ngeri aku dengor citer Hb low time nk diliver ni...ade yg tumpah darah smpai kna sumbat ngn tisu kt dlm 2 pastu kna korek2 lg.....eiiiii...mintak jauh la.... harap2 Hb aku mntain 12> smpai baby kuar nti....ameeennnn..... 

 tp yg xbeznye plak time check kt kinik dr.Ram masa scan kdudukan baby tidak seberapa bag0sss.....huhu....mukanye mngadap ke atas.... huhu... hubby aku slalu ckap2 ngn baby suh pusing muka ngadap bawah.... tp aku xbrani dh nk suh baby main pusing2, aku dh bleh rasa dia pon dh sempit duk kt dlm ni.... nti main pusing2 kan terbelit ngn tali pusat camana? nauzubillah....mintak jauh la Ya Allah..... aku redha je walau ngn cara mana skali pon baby aku kuar nti, yg penting dia slamat.... 2 je yg aku nak....

pep0n, aku harap aku akan bersalin dlm masa smnggu lg....insyallah....
 

6 comments:

Nurul Aziz said...

All the best! Hehe. Semoga dipermudahkan semuanya... ;) Bersalin tu seronok ;))

Baiduri said...

ameennn....tQ Nurul =)
xsabar nk merasa manisnye bersalin....hehe...insyallah..

D'lla said...

xlama dh tu..naluri keibuan boleh agak bila nk keluar..perhatikan tanda2 awal :) pujuk baby duk bawah n pesan hati2 dgn tali pusat..insyaallah <3 semoga berjaya

Baiduri said...

D'lla: tQ...insyallah (^_^)...
wah, smakin b'smangat ni....hehe

aTy _faRed~ said...

heheh..aty tau mcamane rasenyer menanti tu..sabar ek..plng lewat pon 3 mnggu lg..insyaallah...harap dipermudahkan..amin...

Baiduri said...

aTy: hnya yg dh b'gelar ibu je mngerti penantian yg 1 ni....hehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...