Thursday, February 10, 2011

Menerima Tempahan Jahit Baju Kurung....

Ada sape2 yg b'minat tak nak tempah baju kurung ngn aku? sangat2 dialu2kan....antara baju yang boleh aku jahit ialah:- baju kurung tradisional, baju kurung moden, baju kurung kedah,baju kurung pahang/riau/pesok gantung, dan baju kebaya (labuh/singkat). Kain plak aku bleh buat kain susun tepi, kain lingkup, kain kipas (susun blakang), dan kain ikan duyong.....aku jugak bleh buat tikam leher kulit kerang. Korang jgn risau, aku letak harga yg berpatutan saje (^_^), tetapi....bergantung pada kain la..... tahun 2007-2008 aku penah amik tempahan m'jahit baju2 opismate aku....syok time 2 coz bnyak tempahan....
baju mak aku ni jenis kebaya labuh, kain lingkup....ni baju raya die 2 3 thun lpas...aku yg jhit...aku buat longgar je coz mak aku taknak ketat2....tkut org kate over dr org mude laks....hik3

ni plak mak aku pkai bju kebaya+pesok gantung, kain lingkup....aku jgk yg jahit....

hmm...gmbar kt atas ni aku srg je yg pkai bju kurung yg aku sndri jahit...mase ni aku kje kt skolah ciku, gua musang...xde mase nk amik upah jhit baju...hehe

baju ni bukan aku jahit, saje nk posing...hehe...tp aku bleh jhit bju mcm ni...baju kurung moden, kain duyong.... aku tak suke baju kurung yg ketat2 coz bdan aku ni sekeping...ahaks...

ni bez fren aku time aku kje sbagai animator kt nicosaga sdn.bhd. dlu.....tgk baju kurung yg die pkai tu....haa, aku jgk yg jahit k...eheeee
so, pade sesape yg teringin nk upah baju kurung kt aku....anytime (^_^)...bleh hubungi aku ngn segera....019 5138 283.

8 comments:

sekadar_tulisan said...

jahit baju untuk mereka2 area sg petani je ke?atau utk whole malaysia...hik2 moga suksess ye...

batu baiduri said...

seluruh malaysia t'masuk sabah n s'wak.....(-_^)
tQ 4 da supportive...ehehe

ummiarissa said...

beruntung badan pandai menjahit..rugi lah saya anak-anak dara ramai tak pandai menjahit..tapi untung kat tukang jahit kalau jahit baju family saya..he he he...nantilah ada juga nak cuba tuan blog jahitkan..sebab selama ni orang sama je..nak beri sokongan....

batu baiduri said...

terima kasih ummiarissa (^_^) ats sokongan....

Ain's & lailijan said...

Sepasang amik berapa ye

Ain's & lailijan said...

Sepasang amik berapa ye

Ain's & lailijan said...

Sepasang amik berapa ye

Baiduri said...

http://batubaiduri.blogspot.com/2011/05/senarai-harga.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...