Monday, February 14, 2011

Asam Pedas Melaka

Pagi kmaren aku n hubby tgk tv...tukar2 chanel...t'jmpa la rncangan 'Jalan-jalan cari makan'....adui, kecur air liuq..dah la kami pose kmaren... mcm2 menu.....t'msuk la menu asam pedas...huhu....hubby aku tnye, pndai buat tak asam pedas?...aku jawab pandai la....kih3...asam pedas kmpung tu aku pndai la ala2 ikn singgang.... tp, demi m'buktikan yg aku ni pndai buat asam pedas....aku trus bukak My Resepi n salin bahan2...nsib baik la hubby faham, eheee....dh bli bahan2, aku try la buat ptg kmaren....aku main campak je perisa, mklum la xleh nk rase coz pose...huhu.....hubby aku bli 'ikan cuka' (aku pnggil ikan pari yg kecik) ala2 ank ikan pari tu...xtau la uols pnggil ikn pe....n hasilnye....taraaa......
Asam Pedas Melaka Ikan Cuka (ikan pari yg kecik)
aku ni wife yg baru nk blajar masak kn....so kire nmpak chantek la 1st time buat masakan ni....ahaks.....time b'buka kmaren aku suh hubby rase.....b'debar2 aku tkut failed...hehe.....tp skali hubby aku rase, wah! clear! (thumb up)....aduss....trangkat aku rase...ahaha....uols cube la buat (bg mereka yg bru nk blajar la mcm aku)...senang n sedap! nyum2......=)

3 comments:

Gegegurl said...

nk rase jg..lame dh xmkn asam pedas,...hehe

batu baiduri said...

sue nk rase? meh la cni...nti k.zi wat special utk sue....hehe

ija MaYra said...

sedapnye!!!! i like asam pedas very much!!!! ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...