Thursday, December 26, 2013

Cuti hari natal...

Sonok ri ni hubby cuti....boleh bergandingan main a.k.a jaga tasneem...hehe.... Bngun pagi tadi aku tnya hubby, 'ri ni x g memana kan?'....'p tgk umah' pendek je hubby aku jawab, tp memang skrg pantang cuti@hujung minggu kami p mlawat umah baru je....xsabar nk masuk...huhu...skrg dlm proses quotation nk renovate dapur n pntu pagar...hopefuly brjln ngn lancar la sumenye...amik kontraktor cina, kemas katanye....harap2 begitulah....tp lambat lagi nk start, lepas CNY thn depan baru leh start kot....huwaaaa....sabow....sabow....(sambil urut dada)

Tp g tgk umah kejap je tdi, yg selebihnye tgk umah utk dijual....mber hubby yg nk beli, zulkarnain.... mber hubby aku tu mber aku jgk la kiranye....1 universiti kami (aku n hubby) n 1 kos ngn aku....cuma kt U dlu aku xde la rapat ngn geng2 lelaki...pemalu kennnnn......ngeeeee.....wife dia plak shida, schoolmate hubby aku upper six dlu....so, p mai p mai tang tu lah kiranye....baru je dpt tukar ke Penang dr ganu, so nk cari umah n belilah...yg beznye umah utk dijual tu 1 level ngn umah aku...klu dia amik umah tu memang aku tumpang sonok la weh...wife dia pon suri rumah cam aku, so ade geng la....jiran2 baru aku ramai yg krja...masa 1st time dtg tgk umah ri tu ya hampun punya la sunyi kawasan tu....tp bila dtg time cuti skolah ni, nah ko....riuh...ramai lak tu budak2 baya tasneem....legaaaa....hehe

Dh setle sume bincang2 ckit trus p lunch memasing dh lapar...then balik umah coz tasneem dh start tuntrum ngantuk nk tito....lpas asar kami kuar plak p Pantai Merdeka, ingtkan nk pekena mee udang Pulau Sayak....tp ye la, pegi pon dh lewat....so, smpai sana parking dh penuh smpai melimpah-ruah..xsanggup la nk mnyelit2 bagai, trus p Pantai Merdeka...kt sana pon ya hampun parking melimpah-ruah jgk hoi...aku rasa disebabkan mber kami ikut skali je tdi hubby aku berasak jgk cari parking, klu kami bertiga je konpem patah balik dh kot....bukan hubby aku la nk berasak2 bagai....musim cuti skolah kan, biasalah...mana2 pon ramai org, tambah plak ri ni cuti hari natal kannn....lagi lah....mak pak bawak ank jln2 sedut angin....hehe...kami smpai tu dlm kul 6 lebih dh...layan ank2 main kt play park je la...


Ini baru smpai...mood xdatang lagi...huhu

Ini Aleesya...ank sulong zulkarnain n shida
Budak comey ni sgt petah berkata2....huhu
Tgh syok dia duk main tdi ade 2 3 org budak pompuan amik gambar n sembang2 ngn dia
Pandai sungguh aleesya ni mcm diajar2....
Haaa...masa lunch t/hari tdi pon aku dgr aleesya baca doa makan
Sbijik2 xpelat langsung....oh tasneem, aleesya boley jadi idola awak yek...
Baru 3 tahun lebih ni..

Ok, ni start berminat ngn keadaan sekiling...
Jaga2 aaa.....


Wah, nampak bnyak kite berterbangan....


Eh eh...ade org jual belon...


Tu dia...papa follow...dh tau dh dia nk p mana tuuu....


N inilah ibu aleesya...adiknye aku lupa nama apa, bru 7 bulan
Tgk cik tasneem....tido tdi xbrape nk cukup
So, beginilah akibatnye, serba xkena 
Dlm kul 7 kami balik...
Tp zulkarnain n shida xbalik lg, kebetulan mber srg lagi dtg gak
Depa lepak situ dlu, kami cin cau dlu
Bagi hubby aku, malam2 baiklah lepak di rumah sahaja
Stakat nk sembang2 ngn kwan mlm2 kt luar bukan jenis hubby aku...alhmdllah di situ
So, sampai umah melena la cik tasneem
N aku plak siapkan kje2 umah yg terbengkalai ri ni, ala...kemas dapur ckit je..huuu
Dh penat, nk tido....nunite...



1 comment:

Abil Fikri Ahmad said...

Saya ni jea lum dapat bercuti lagi..Selamat Tahun Baru 2014.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...