Monday, December 16, 2013

Bella Vista n Muzium Padi...

Ok, Bella Vista is an apartment....tempat kami mnginap spanjang duk langkawi....lokasi is kt pekan Kuah n sgt2 dekat ngn jeti... Dlu time dtg langkawi kami mnginap kt Chogm Villa, lokasi kt pekan Kuah gak....n aku rasa Chogm lagi bez berbanding Bella...sebabnye Bella xde dapur, waaaaaaa.....hatta rice cooker skalipon xdak wei....jadinye xdapet le aku wat breakfast tasneem pepagi...kesian ank aku, dia bukan jenis mkn nasik lemak, cucur badak bagai pagi2...klu nk tgk dia mkn bnyak is bagi bubur nasi pepagi, konpem aku akn lega sbb dia akn mkn bnyak....klu bagi roti ade la secubit@ dua cubit dia telan.... Lunch ngn dinner aku dh start bg mkanan family kt tasneem, dia pon dh boley trima w/pon xbnyak sgt mkn....tp boley nampak la dia kenyang tuu....itu pon dh alhmdllah.... Ok, len kali klu nk dtg lagi konpem hubby aku apply Chogm je....senang nk masak....

Xbnyak sgt view....huhu
Ni ngadap laut belah kanan tu...tp jauh gak la, bukan btul2 depan


Ni sbelom memulakan penjelajahan di hari ke-2
Bergambar duluuuu.....


Fresh je pepagi kann....



Haruslah ada kami ber-3.....ngeeeee

Ok, ni dr tingkat 2 Bella Vista...cam english style gitu kannn....


Time nk balik dh ni.....bergambar dlu....huhu


N ni plak time tnggu feri....
Nk dijadikan citer kami naik feri 5 mnit lg feri tu nk gerak...
Kt tiket no.feri tulis lain, pastu announce plak no.feri lain
Last2 tinggal 2 3 ketul je org dlm balai mnunggu, hubby aku p la tnye guard pintu
Katanye feri nk gerak dh ni 5 mnit lg....
Ngok ngek kjap di ctu....huhu
Tp alhmdllah sume dh slamat.....


Smpai kt Kuala Perlis dlm kul 2 lbih gitu....
So, hubby ajak p Muzium padi
Sbelom tu mkn dlu....
Dh smpai muzium elok2 lg 10 mnit nk kul 5 hoi....
Baru naik tangga, eh skali pak guard gtau dh tutup....kul 5 ni dh tutup
Aduyai...ngok ngek lagi di situ....
Jauh tu kami nk smpai situ....
Nk wat camana, xdak rzeki....huuuu


So, bergambar di luaran sahaja lah kami......


Dan kamiii......


Mood tasneem bru nk ok coz baru leh turun dr kete....
N boley berlarian kembali......


Hehe....my bonda ni...saje posing maut kannnnn.......


Ok la, last but not least......
My kecintaan tasneem.... 
^_____^




No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...