Monday, November 3, 2014

38 weeks....

Dah msuk 38 minggu dh ni, tp adik kakLong xmo kuar lagi....huhu...mama sgt xsabau2 dh ni...kakLong ngn papa lagi la, duk asyik tnya bila baby nk kuar ni....tanda2 pon mcm xde lg, cuma perut dh ramai yg tgur nmpak jatuh n turun.... Kondisi aku skrg kadang2 sgt xlarat, n kadang2 ok je....buat kje umah mna yg larat shaja.... Aktivit ngn kakLong pon xbape nk bnyak dh buat aktiviti homeschooling, asyik2 bukak movie je kt kakLong....cian kan....aktiviti outdoor lg la, harapkan hari mnggu je papa ada...huhu, sbar la kakLong...ckit masa je lagi....

Yg paling aku xsangka biras aku yg dh terbesalin dlu, beza kami sbulan lbih kot n patutnye due date aku dlu....tp mira (biras) ada masalah ngn tekanan darah, so trpaksa operate time 33 minggu iaitu mlm kemaren...alhmdulillah sume slamat, tp baby kna tahan dlu la coz bru 1.84kg....aku p mlawat kmaren pon xleh nk tgk baby, mlawat maknye aje....xpe la yg penting sume slamat, dpt baby boy....2 org yg ats gugurl, sonok la kan bila dpt boboy yg ke-3 ni....tahniah utk mira ^_^

Er, aku plak yg xtau kisah ni....lagi 2 mnggu is my due date...tp harap sgt baby kuar sblom trikh trsebut....2 mnggu lpas scan dh 2.8kg beratnye....ni klu tnggu estimate due date dia, xtau la....tasneem dlu operate xrasa sgt 3.1kg, kot la kali ni rjeki nk brsalin normal kan....agak ngeri aku, cam pes time nk brsalin jgk la kali ni...huuuu.....ape pon aku trus brdoa smoga sumenye dpermudahkan n slmat hndaknye....ameeennn....

Alhmdulillah...
Kali ni in shaa Allah boboboy plak...
Tu yg buat mama n papa lg xsabar....
KakLong tasneem pon duk ckap nak baby nak baby je...hehe
Ye la, jiran sbelah umah kak Farah bru je abes brpantang, dpt baby gurL
Aku bila dgr suara baby, alahai rindunye nk pegang peluk baby sndirik tau....
Xpe, sabar2... In shaa Allah xlama dah....
Ckit masa je lagi...ntah2 esk, eh ntah2 mlm ni kot...haha
Aameennnn3...

Oh ye, pic kt ats ni baby duk songsang lg, tp alhmdllah 2 mnggu lpas scan balik dia dh pusing kpala ke bawah....hopefully skrg pon masih begitu hendaknye.....




3 comments:

anajingga said...

semoga dipermudahkan buat mama , Insyaa allah bila tiba saat dan ketikanya akan lahirlah permata hati Baiduri ..:)

amal said...

lebih kurangla kita. semoga dipermudahkan semuanya! :)

aquarius morius said...

Blogwalking sambil baca entri. :)

Aquarius recently post : Bagaimana akhirnya saya berjaya atasi masalah rambut gugur

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...