Saturday, October 4, 2014

33 week ++

Baru trhegeh2 nk hapdet blog....huhu, cian adik baby bnyak yg ketinggalan pasal citer dia tyme dlm perut mama....jgn mrah ye syg, mama kehilangan mood nk menaip + line trsangat la sLow tahap xleh nk cakap....mama kna bnyak sbar, xleh marah2...dats y mama xmnaip sgt....tp baby baik2 je dlm perut mama ni, sgt aktif...papa pon takut tgk....hehe...

Cuma tyme nk masuk 32 week bru2 ni dh ada mcm prem cntractions.... Wooo, sdikit ngeri hokey....dr pagi perut aku asyik mngeras + sakit kt bhgian abdomen....xboley nk brdiri, masak pon smbil bngkok2.... Igtkan skejap je, rupanye smpai mlm...hubby aku balik kje trus ajak p spital, tp aku xnak takut kna tahan wad....eh, skali lpas smayang mghrib smakin mnjadi2 lak sakit ni....aku sndiri plak yg ajak hubby p spital, bukan pe...risaukan baby je....kt bhagian pusat pon rasa tegang sesangat smpai sntuh ngn jari pon sakit hokey....huhu

Smpai spital dlm 8.30 mlm, bhgian emergency ibu mngandung xde ramai sgt org, yg nk beranak tu ada la....tp yg kes mcm aku ni cam xde org sgt....so, pantas la ckit proses check up aku....lpas soal jawab, pasang ctg....yg heran tyme duk ataih katil tu elok plak kesakitan ini hilang....baby pon aktif, perut je ngeras2.... Result ctg....xde cntractions lgsung....dktor cek VE pon jln xbukak lg....normal katanye....alhmdulillah....dlm 9.30mlm dh boley balik....lega....tp aku kna bnyak rest....kna baringgggg jeeee.....mana mungkin....ksian kt kak Long, aku xleh tgk dia main srg2.... Camana pon nk brsembang jgak ngn dia....

Esoknye siap p kenduri lagi...huhu....w/pon perut masih ngeras2, knduri umah mak sedara belah hubby...klu knduri umah kawan2 myb aku xpegi dah....n esoknye plak lagi nurse dtg mlawat kt umah, tyme cek jantung baby perut aku mngeras lagi....katanye prut aku cam turun je...ats dh kosong...hubby aku dgr trus suh siap2 nk p jmpa pakar lak....tp alhmdllah bila scan everything is fine, katanye kdudukan baby normal....lega di situ...n smpai la ri ni, everything is ok...in shaa Allah...perut pon dh jarang2 ngeras, baby aktif sntiasa....esk nk masuk 34 mnggu dah....sgt xsabar nk jumpa baby....

Alhmdulillah jgk barang2 baby 100% dh redy....siap basuh n packing sume dh prsediaan utk p brsalin....er, barang2 mama je ada lg xckup....set pantang xbeli lg...huhu....pepon harap sgt sumenye brjalan ngn lancar n dipermudahkan....aameeenn Ya Rabb.....



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...