Wednesday, April 4, 2012

8 Bulan 0ledy...

Alhmdllah...kandungan aku dh pon mencecah 8 bulan, bulan depan insyallah baby akan keluar... huuu, mcm xpecaye...terima kasih Ya Allah krana bg peluang aku merasa hingga ke saat ini....alhmdllah...

aku bru je balik check up kul 10 pg tdi, alhmdllah smua ok...berat naik skilo, skrg dh 52kg...jantung baby normal 141, tinggi rahim 32cm=32mnggu....tekanan darah aku pon hokey jgk, HB normal tp ats pagar...huhu....(kna kje keras utk naikkan HB lg).... n yg lain2 juz pantau p'gerakkan baby je... so, mood today sgt happy.... 

cuma, masuk 8 bulan ni makin terasa sdikit kesesakkan di dada bila nk b'nafas... tambah2 lg bila waktu mlm n time nk tido...owh, baby makin m'besar yer....xpe2, slagi mama bleh bernafas mama xkisah syg... lgpon sbulan lbih je lg mama kna tahan ngn dugaan ni smua...pastu leh jumpa ngn baby...insyallah =)

hari Jumaat bru2 ni genap baby 8 bulan dlm perut, aku n hubby bwak baby p mkn angin ke Cameron Highland....haha, padahal baby xthu apa2.... mak bapak je yg teruja lebih.... hehe... sbenarnye smua 2 plan hubby aku la, myb dia yg mngidam nk p sana xtau la....2 3 mnggu sbelum tu tiba2 balik dr kje katanye dh b0oking umah kt Cameron...baby bgtau nk mkn stoberi fresh.....hehe....iyo la tu... tp syok gak kan leh jenjalan w/pon mcm dh sarat ckit aku ni....tp kami bukan pegi b'3 je.... MIL n tok pon kami bwak skali.... 

hri Jumaat kami b'tolak dlm kul 1 t/hari....agak lewat coz tnggu MIL aku siap masak utk bwak bekal nasi n lauk ke sana... dlm p'jalanan plak mcm bese la singgah sana-sini, R&R bagai....sudahnye smpai Cameron kul 6 lebih, elok je smpai hujan mencurah2.....so, trus bertapa je dlm umah n xkuar mana2 pon pada hri p'tama.....

hari ke-2 plak pas msak n mkn pg tu, kuar jenjalan la....kami xpegi mana pon.... mlawat 'cactus point' tu pon sbab mak aku kirim beli pokok bunga orkid... mak aku memang hantu bunga hokey, tp ajak dtg skali xmau plak (syg nk tinggalkan ank angsa yg bru mnetas katanye).... MIL n tok plak shopping baju utk ank cucu.... aku n hubby juz cuci mata aje...hehe.... kul 2 balik umah rest n tido (sempat lg tido...ngeh3)... petang lak kul 5 kuar g pasar.... wah, time ni yg aku syok.... mcm2 mkanan aku t'liur, tp sumpah rmai org....bersesak2....huhu

hri ke-3 lak siap awal2 pg coz nk p borong sayur-mayur plak sbelum tolak balik.... hri ke-3 adalah hri ahad, so paham2 ler.... yg nk balik smua nk borong syur smpai jem..... nasib baik la baby kt dlm perut xmeragam.... eh, alhmdllah cergas plak aku time kt sana ek? dh la lupa bwak bantal utk sndar dlm kete, rasa lenguh pon ckit2 je....tok aku plak yg dok heran aku ni mcm xpegnent lak....elok aje... hehe, agaknye baby aku suka kot dpt g mkn angin....so, dia pon tlg mama sama bg smngat..... bagusnye ank mama ni.... eheeeee

jom layan gambar ckit:- 

 Papa & Mama 2 b yg sedikit tembam....hehe

buat pertama kalinye mama expose time pegnentkan kamu syg (baby)
b0olat x prut mama? tp rmai yg ckap prut mama kcik wlau dh 8 bulan....hehe


harus ada gambar mama & papa (^_^)


gigih mendaki ladang teh sbelum b'tolak balik....fuhh, semput mama nak....


jalan2 cari makan di pasar... (pasar memang akn dibuka setiap hari yek)

kiri skali adalah tok kamu baby, tgh2 nenek, n opkos yg knan 2 mama =)


papa, mama n baby (dlm peyut)


agak2 tahun depan papa bwak lg x dtg cni ek? insyallah....klu ade rzeki....

5 comments:

.:Mama Dhia:. said...

sempat lagi jalan2 kat cameron yer..bestnyer..

Riri Yoorin said...

Semoga selamat melahirkan..

mamaiffah said...

sama la ..perut kita pun org ckp kecik jer....tapi xkesah...asal selamat bersalin kan...tapi perut awak pun nmpk cm dh turun skit....

Cik Putih said...

best nye kak...sonok je dgr kak cite...hehe

aTy _faRed~ said...

larat lagi 8 bulan nak berjalan ek..[jeles] saye masuk 8 bulan aritu kaki dah bengkak..badan n kaki dah rase berat sangat..mals nak berjalan mane2..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...