Monday, April 23, 2012

Hampir-Hampir Complete (^_^)

Alhamdulillah insyallah minggu depan dh masuk 36 minggu usia kandungan aku.... maknanye minggu depan dh 9 bulan la..... masanye hampir tiba utk aku mnyelesaikan 1 misi, insyallah ... sgt teruja n xsabar w/pon ade sdikit dup dap dup dap....huhu, ckit ke? aku rase myb bnyak jgak kot dup dap dup dap 2... maklum ler, baby 1st.... pngalaman baru 2....

hmm...spatutnye kemaren plan skali lagi nk p padang besar, hubby aku memang tingin nk p... dh janji siap2 ngn MIL, tok n biras aku.... w/pon pak Lang xleh nk p, kami tetap nk truskan plan 2... jln nk ke padang besar 2 hubby aku tau la, x ke kubang keliang pon xpe.... tup2 ptg sabtu biras aku (mira) bgtau hri ahad (kemaren) ade kenduri kt umah tok tam, sebelah je umah MIL aku.... nti klu kami p jln2 time depa wat kenduri apa plak org pandang kan.... so, t'paksa la kansel lg plan ke padang besar... syahdu btul....huhu....xpe la, xde rzeki lg kot nk ke sane...myb next time....

so, kemaren mcm bese la balik umah MIL n mkn kenduri umah tok tam.... n pastu sempat jgak aku beli barang2 tambahan utk aku ngn baby...jom check =)

~Mandian Herba Bersalin TYT~
aku beli 3 kotak je... mak aku ckap mandi herba dlm 3 hari pon ok,
tp klu mandi herba smpai habis pantang pon lg bag0ss...
so, utk save bajet aku nk mandi herba utk 3 hari je la....ngeeee


 ~Tungku Besi~
akhirnye baru jumpa ngn tungku....hehe
aku beli tungku ni ngn hrga 25 hinggit kurang sekupang je (rm24.90)
berat tungku 5kg (ok la kot, xberat n xringan kan....)

 tadaaaa....sarungnye mcm bese la aku bikin sndirik...
no.1 tu aku guna t-shirt yg aku xpakai dh+span nipis ckit nk bg tebal,
n no.2 plak aku guna towel kecik......

masukkan tungku dlm sarung no.1 pastu masukkan plak
dlm sarung no.2, then ikat2....siappppp =)
get redy masukkan dlm bakul utk balik kampung nti....hehe

ini plak tambahan utk baby...
vick colour pink khas utk baby
sbagai persediaan utk keselesaan baby nti slain minyak yu yee..


so, skarang agak2 dh redy ke aku nk bersalin? insyallah....perlukan sdikit masa lg utk persediaan fizikal n mental.... smoga sgalanya berjalan ngn lancar, dipermudahkan utk kelahiran, n selamat semuannye...ameeeennnn.................



3 comments:

Gegegurl said...

insyaallah kak...
smga smuanya selamat nt...:)

Anis said...

Tahniah dan semoga semuanya selamat dan dipermudahkanNya. Selamat berkenalan, jemput la dtg ke blog akak.

http://anisvitashop.blogspot.com/2012/01/panduan-pemakanan-lengkap-untuk-ibu.html

aTy _faRed~ said...

aty langsung tak gune ape2 lagi tuk berpantang..setakat pilis ngan pakai stokin jer..beranak czer ni lain..tak ley nak bertungku bagai..sedih..nak berparam semua pon tak dapat lagi..berurut ape tah lagi..yang mandian tyt tu aty ade beli gak..plan nak pakai dah..tapi risau tak elok lak tuk uke jahitan..sabar jer ar tunggu lepas betul2 baik... neway..selamat berpantang nanti..dah 9 bulan tu maknenyer dah dekat sangat dah tu..moge dipermudahkan..aminn...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...