Wednesday, April 11, 2012

Set Bersalin

alhamdulillah set bersalin aku dh smpai t/hari kemaren....setelah sekian lama duk pening kepala pikiaq nk pakai set bersalin brand apa... n last, pilihan aku adalah berasaskan Homoepati iaitu set SALINDAH... awalnye aku ingt nk beli yg Nona Roguy, tp ade uncang2 plak nk kna bancuh bagai....ops, sory klu kna bancuh2 ni rasanye aku surrender awal2...nak2 plak duk dlm pantang nti...memang failed la jwabnye...so, pikir2 lagi rasanye aku nk try set SALINDAH la... sesuai utk bersalin normal@operate, n boleh truskan pengambilan w/pon baby ade kuning... sbenarnye set SALINDAH lengkapnye skali ngn start awal pregnant lg...tp mna la aku thu, 1st time M2B so agak ketinggalan la skit....xpe la, yg penting aku tetap ambik pemakanan yg berzat utk baby aku kt dlm ni sepanjang pregnant kan...

set SALINDAH...ade 6 item botol kt dlm...mls plak aku nk bukak n 
snap pic yg dlm 2...huhu, ampun yek....


SET UTK DALAM PANTANG SALINDAH (6 item):

L7- Remedi cecair bagi menyembuhkan luka atau jahitan dengan cepat. Menghilangkan sakit pada luka atau jahitan. Mencegah jangkitan kuman atau pernanahan.

L8- Bila keluar sahaja anak, terus makan remedi ini. Remedi ini membantu menyembuhkan rasa sakit - sakit, menghentikan darah, mencegah sakit meroyan, demam dan sakit kepala.

L9- Remedi istimewa ini menghilangkan sengal selepas bersalin dan bisa-bisa, sakit meroyan, menghentikan darah nifas, membetulkan urat - urat darah yang putus, menyusun semula alat peranakan dan menguatkan seluruh anggota itu

L10- Remedi ini mempercepatkan rahim dan saluran peranakan menegecut semula. Mengangkat rahim kembali ke tempat asal. Mengurangkan simpul urat biru.

L11- Remedi tonik ini istimewa bagi memanaskan badan, menambahkan selera, membaiki penghadaman dan pembuangan najis. Menenangkan tidur. Menghilangkan kebas - kebas. Menyegarkan rahim dan alat peranakan.

L12- Remedi ini menjaga kesihatan ibu selepas bersalin sentiasa agar sihat, mengembalikan kekuatan, memulihkan alat perkelaminan. Menimbulkan kesegaran.


ni antaranya yg ade kt dlm set slepas bersalin SALINDAH ni.... herba, rempah-ratus bagai xde la yek... so, aku rasa pilis n param xpayah guna dh kot... cumanye aku nk cari lagi adalah herba utk mandian... perlu ke ek? aku pon xpasti tp rasanye tingin jgak nk merasa mandian herba slepas bersalin...ngeeeeeeeeeeeeeeeee (^_^)


n 1 lagi keperluan adalah bengkung, aku oder skali ngn set bersalin ni jgak...tp dr brand Atika Beauty...hmmm, mcm besar je ckit ngn aku...xpe la, boleh ejas2 sndirik...hehe


bengkung moden yg ikat mcm tali kasut 2....huhu...

ok, nampaknye dh hampir2 complete keperluan aku utk b'pantang nti.... 1 je lagi, tungku............ hmmm, benda paling pnting jgak 2... myb hari sabtu ni p beli kot, plan sabtu adalah ke Padang Besar, Perlis plak ...ngeh3, nk jalan2 lagi...larat ke baby oi....hehe...mintak2 larat lagi la aku nk exercise..... insyallah.....


2 comments:

armouris said...

terjumpa info ni, pasal berpantang… sharing is caring :) - Cara Bertungku Dengan Mudah Semasa Berpantang

mamaiffah said...

saya xbeli lagi set bersalin tapi dah survey...nak beli set shaklee..benkung jer dah beli...xbeli jamu sebab masa ank 1st kuningnyer samapai habis pantang jadi klu beli jamu xmakan gak...jadi beli vit. jer....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...