Wednesday, January 22, 2014

Oh benang-benangku....

Tetiba ri ni rasa nk susun atur brg2@alatan menjahit aku yg bersepah2 xnampak rupa tu....slalu meroyan time nk cari itu n ini....huhu...berkat duk baca blog susun atur uols tetiap hari kan, alhamdulillah kesedaran pd diri sndiri tu wujud jgk akhirnye.....hehe....ayat xleh blah plak rasanye...ngeeee....apa2 je la, ri ni aku start ngn bebenang yg dh bersimpul2 tu...kesian plak aku tgk....

    

Err...ni rupa asal kedudukan benang2ku
Dlm kotak kasut letaknye...bercampur2
Klu nk guna juz pusing2 mcm cari nombor cabutan bertuah tu
heeeeeee.........



Bekas ni pon dlu beli kononye nk simpan leklok la bobbin butang bagai
Skali dh jadi nasi campur daaaa....


So, sesi mnyusun atur ptg kmaren aku dibantu oleh assistance sukarelawan
Tq sayang mama ^___^
Sampai berbelit2 benang kt tgn comey dia tu...hehe


Dan hasilnye buat aku tersenyum....
Err, kotak ephyra lak jadi mangsa....huhu


Ok, dh pon slamat masuk dlm rak jahitan aku
Rasanye praktikal jgk kot...xde la susah nk amek kan klu 
nk guna benang kaler itu ini....



Bekas ni pon aku sempat kemaskini jgk...
Harapnye lpas ni aku xmeroyan lg...mih3


Oh...ini 1 je aku xjumpa cara nk mnyusun
Dlm erti kata lain bekas yg sesuai pon xde nk letak
Means yg praktikal la utk mudah amek klu nk guna kan....
Ade baca kt blog apples n oranges camana nk susun bobbin ni
Tp aku punya ni bnyak, cam susah lak nk follow
So, ini pnyusunan utk smentara je dlu
Sakit la jgk mata ni, tp nti2 la klu terjumpa bekas yg sesuai ke utk bobbin2 ni
N klu uols ade idea yg bez nk kongsi pon ok jgk kannn....


Hmmmm.....ini baru permulaan, step by step gitu
Ada bnyak lg yg aku kena susun...span, getah, lis, bla bla bla....
Len kali lak citernye....huhu



7 comments:

eydafaizal said...

rajen susun atur .. :)

Fizah said...

sgt kemas!!

Abil Fikri Ahmad said...

Banyaknya benang!

Baiduri said...

@eydafaizal: er...ikut mood jgk kerajinan ni, klu dtg mr.M haru jgk...hehe

@fizah: tq otai...hehe

@Abil: hobinye menjahit en.abil...so, kumpul2 benang pon jadi hobi jgk...heeee

Baiduri said...
This comment has been removed by the author.
nurin khairi said...

salam kenal. eh cantik la u buat susun atur benang dalam kotak tu!

Baiduri said...

@nurin: salam kenal nurin....tq ^_^ kbetulan kotak tu ada, so guna pakai je...hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...