Friday, January 24, 2014

1st time makan ngaku....

Ngaku tu ape? Er...arrow head china...


Ini la benda alahnye....
Kalangan bangsa cina femes la
Er, mlayu xpasti...
Kisahnye mnggu lpas ke giant, lalu kot ngaku ni
Aku tnya hubby, camana nk mkn ubi ni?
Hubby aku pon xthu...so, smpai ctu je la...
Eh, 2 3 hari pastu aku baca blog homelicious 
N3 pasal ngaku ni up...hehe
Tq pd tuan empunya blog, cam tau2 je kan
Dari ctu la daku mngenali ngaku ni
So, cam tingin jgk r nk merasa....


Balik kje ptg kmaren dlu hubby aku bli
Reduced to clear...2 hinggit je...ptut la hubby aku sambar
Katanye ramai org duk brebut, tp sume cina
Dia srg je mlayu duk amek ngaku ni
Org len usha2 je....ngeee



Jadinye projek start la kmaren
Buang kulit...


Sagat nipis2....


Gorengggg.....
Dah boley mkn....sedap jgk...lemak2....

Uols penah rasa x?

 

12 comments:

Fiza Rahman said...

Saya pon 1st time me NGAKU. Sedap.

Baiduri said...

@fiza: sedap kan lemak2....len kali klu murah leh bli lg...hehe

mizz miaizzati said...

ni sengkuang cina ke..

Baiduri said...

@mizz miaizzati: er...bukan kot...huhu

Baiduri said...

Eh, btuL la....ngaku is sengkuang cina....baru gugel....lol

lala yusof said...

macam best je, 1st time NGAKU ni

Baiduri said...

@lal yusof: hehe....boley try ye nti klu jmpa kt pasaraya....

mizz miaizzati said...

kita pon kompius dengan arrow head ni..sebab sengkuang cina kecik camni tapi kulit dia warna hitam..

Baiduri said...

@mizz miaizzati: oo...yg kulit hitam tu bukan yg ni ek... Alamak, daku pon kompius....

Ai Syah said...

Wah! digoreng mcm kerepek ea tu? hee..ade rse mcm kerepek ubi x..?haha..

Baiduri said...

@Ai Syah: ha'ah....goreng cam kepek, lebih kurang rasa cam ubi jgk la lemak2 manis gitew....hehe....sedap...

bunga april said...

Sengkuang cina....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...