Friday, April 1, 2011

1 APRIL

Sambutan April Fool adalah dilarang kerana 4 sebab :

1. Larangan menipu yang sudah termaktub di dalam al-Quran dan as-Sunnah.

2. Kesedihan dan ketakutan yang tidak berasas (yang disebabkan penipuan itu) yang mungkin boleh menimpa seseorang mahupun kesemua ahli keluarganya walaupun hanya untuk satu jam.

3. Pengkhianatan ke atas kepercayaan yang diberikan.

4. Meniru budaya buruk yang bukan milik kita, iaitu penipuan.

em, pagi2 aku on fb....t'jumpa artikel ni kt milosuam, so aku copy ckit untuk kongsi ngn uols....pada sesape yg suke sgt wat april fool kat frens 2 hope pasni xyah wat dah....hehe....tak baik tau.....tp dlu2 aku penah la jgk t'kena april fool ngn mber aku....bezfren lak tu, kire paling rapat time study dlu.....smpai mber2 lain ckp kami ni ibarat kembar coz g mne2 msti b'2....ahaha....abis study die ckp die dh b'tunang n tak inform serta tak jemput aku pon....apalagi, hangin la aku....rupe2nye aku lupe hri tu adalah 1 april...seingat2 aku lagi, rasenye ni la pertama n last aku kne april fool agak2 la.....tobat taknak kne dh pasni....huhu

hmm...sbenarnye hri ni hubby aku kne kursus 3 hri kt Gunung Jerai....waaa.....kne tinggal lg aku.... kursus ape ntah hubby aku ckp siap kne tidow dlm keranda.....wah, mcm seram....hehe....kursus motivated kot...ntah ler....ksian hubby aku, kne kursus lak di hri2 mnggu ni......nsib la yang....tak dpt laling nk n0long...eheeeee......tp, aku plak nk watpe kt umah ni tanpa hubby....hmm.....nk wat sbarang kje adalah sungguh tidak b'semanagat k tanpa hubby....eceh....hope 3 hri ni b'lalu dgn pantas.....amin (^_^).......


1 comment:

GadisKechil said...

hey. thanx 4 da add. tak de award boleh bagi kamu. sorry sangat sangat sebab saye tak pandai buat award. but if you want. i have a segmen to promote my fellow friends.

http://aynayobpunyebelog.blogspot.com/2011/03/saya-mahu-gadiskechil-lawat-blog-saya.html

thanx again. salam persahabatan dari alam maya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...