Wednesday, March 9, 2011

Padang Besar, PerLis....

huu....dh lbih smnggu aku tak update blog n bw.....windu...huhuhu....sbnarnye hri kamis lpas aku balik umah mak kt dungun....pastu hri jumaat blik sg.ptani plak bwak mak aku....ada plan baaaaik punya....kih3....tp pnat giles wes....hari sabtu plak plan b'mula....plan ke Padang Besar, perlis....1st time nk ke sana rase teruje bangat, tu yg aku b'smngat blik amik mak aku.....so, hri sabtu kami pegi 2 buah kreta....kreta hubby n kreta aku....tok, mak mertua n adk2 ipar aku turut t'libat dlm plan ni.....klu lg rmai lg syok....hehe....t/hri bru smpai sane, jln2.....shoping2.....pnas gilew smpai sane...tp nseb bek padang besar ala2 pasar payang, kdai dlm bngunan.....tak la pnas kn....baju2 kt sane bg aku jauh lbih murah klu nk bnding ngn cni, kain pn elok jgk....mknanye baju murah kain elok.....tp tu la, dh bnyak, rambang biji mate la plak....smpai ape yg plan nk bli smpai tak t'beli...huhu......
dh abis pusing2 tu, time nk balik kami singgah la sat kt Gua Kelam....rmai gak org....kami bwak bekal n mkn kt sane....yg tak syoknye, tak bleh nk msuk dlm gua coz tgh renovate lampu ke hape ntah.....
bru smpai di Gua Kelam, dkt kul 4 dh....bru nk mkn nasi.....syok sgt duk pusing2 dlm padang besar...huhu
adik hubby aku yg bongsu.....adik ipar aku yg pmalu.....hehe....mcm kakak ipar dia ni la...kui3
mkn time....c kcik sblah aku tu dmam sbnarnye, time b'tolak elok je dia....tp smpai je kt padang besar trus dmam....ksian....
makan lagi...makan lagi.....
dh abis makan kot time ni.....
kami ler.....muka b'minyak ckit.....so, kne hitam putihkn....eheeeee
ni time blik dh....aku yg snap gmbar ladang tebu ni....tebu bru tanam, nmpak cam pkok padi plak dr jauh......Chuping ni kot.....aku fening2 ckit time blik....pnas...huuuuu
uols yg nk bli brg murah2 bleh le dtg Padang Besar ni......tp aku tak sempat nk pusing abis, kna pndai2 pilih kdai tau kt cni, coz ade kdai letak hrga lain2 w/pon brg yg same....

3 comments:

Gegegurl said...

bestnye....msti byk shoping kn...??

batu baiduri said...

shoping rmai2 sue....penuh bonet kete....hehe

Gegegurl said...

g beli pe je kak?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...