Wednesday, March 2, 2011

Mee Udang

sedapnye mee udang.....masih t'ngiang2 rasenye di hujung lidah....kih3....saje buat uols rase b'selera ckit dkt2 t/hari ni....hehe....kot2 la ade yg tgh t'cari2 menu utk msak t/hari kn =).....tp t/hari ni elok le masak nasi b'lauk....mee udang sesuwei ptg2 o mlm2 je....kn....sbnarnye ni kisah hri ahad bru ni...spatutnye hubby aku cuti hri ahd, hjung mnggu mcm bese la.....tp ntah le, bajet bulanan tak smpai, so kne p kje jgk la sekerat hari....dlm kul 2 hubby aku blik....time tu aku dh mkn nsi, lapar bangat...mne than klu nk tnggu hubby blik....die pn dh mkn kt luar jgk.....so, die blik kje solat zhor trus ajak kuar....jln2...pusing2....then ptg tu die bwk aku p mkn mee udang kt Pulau Sayak....hmm, aku rase uols jarang dgr kot Pulau Sayak....kt mne ek? tp, klu aku sebut Pantai Merdeka......uols penah dgr x? haa....abih2 pon bese dgr lagu Cinta D Pantai Merdeka kn....hehe.....Pulau sayak ni dekat2 la ngn Pantai Merdeka....klu dr bandar sg.ptani ade la dlm stngah jam lbih nk smpai sane....hadui....dum dam dum dam prut aku tau....dh smpai tu, oder ler.....tp....stngah jam lbih plak aku duk mnunggu.....fuh, pnuh ksbaran.....hubby aku oder megi udang....megi 2 mnit je kn klu msak.....so, die pnye smpai dlu la.....waaaa.....
tu dia megi udang....udang tak la bnyak....2 ekor je....
mintak permission aku dlu nk mkn ni....takleh tnggu lame2 nti megi kembang...huhu

zup zap zup zap.....dh licin.......tp mee udang aku tak smpai lg time ni......adus.....
aku agak 5 mnit lpas hubby aku abis mkan kot bru smpai mee udang aku......nseb baik la mee tu sdap....b'baloi la aku tnggu......aku balun smpai hbis jgk la....hubby ckp klu hbis nti bleh dtg lg....hehe.....sdap woo....uols mai la try....tp nk habaq ckit no....harage mee udang tu 8 hinggit 1 pnggang.....fuh! logik tak? hubby aku mkn megi udang, aku mkn mee udang, n teh o ais 2 = 16 hinggit sume skali.....hehehehehehe...... uols nk bwk fmily bajet lbih2 ckit ye.....tp mee udang Pulau Sayak memang sdap bangat..........


3 comments:

Profesor Adab said...

Analisis Surah Al-Fatihah mengikut konteks bahasa arab dgn Al-Quran
http://rosemujahid.blogspot.com/2011/01/analisis-surah-al-fatihah-mengikut.html

Gegegurl said...

sedapnye..rugi rase nye mse g kedah aritu xdpt mrase...hehehe

batu baiduri said...

Profesor Adab: tQ for da info yg sgt b'manfaat....

gegegurl: xpe sue, len kali klu sue dtg cni lg, k.zi bwk sue g mkn mee udang ye =)....hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...