Monday, January 31, 2011

kisah tomyam

korang tgk tomyam kt atas ni...nmpak sedap x? hehe...tp skali tgk pn korang msti tau kn that's tomyam...so, kira mnjadi jgk la...aduyai, berat jgk msuk dlm bkul angkat sndiri..kih3... ni aku buat tomyam sotong ptg kmaren utk dinner aku n hubby..n ini adalah kali ke-2 aku buat tomyam seumur hidup aku...isteri bru nk blajar msak la katekn =)....kali p'tama aku buat tomyam aym mnggu lpas, tp hubby kate kureng pedas n kureng serai kot....myb aku letak pes tomyam xsmpai 1 spoon kot. so, kmaren aku buat tmyam sotong taruk cili kecik lebih ckit (30 biji ade kot)...serai aku titik 3 batang, n pes tmyam aku taruk dlm 3 spoon...fuh, b'selera aku tgk hubby mkn...die pn puji tmyam m'jadi...aduyai, kembang lg aku..kih3...tp............ tak smpai stengah jam hubby aku duk ulang-alik p toilet...ayark, nape bang? skit perut la yang...mkn pedas sgt kot...guLp! kcian hubby aku....nk tido smalam pn skit prut lg die...yg pliknye, aku ok jer....huhu.... 
sbnarnya masak tomyam ni senang je, tu yg aku try....aku amik resepi ni kt myresipi. xpe la mr.hubby, nti i masak tomyam i ingt2 ye.....heeee

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...