Tuesday, January 11, 2011

Belajar hingga ke liang lahad....

Em, dah jadi suri rumah sepenuh masa ni kena banyak buat pembaharuan jugak.....tak boleh flat je tiap2 hari, t'utama masakan...hehe, nk ikat perut suami la katakan. Tapi alhmdulillah, nasib baik suami aku memahami.....tak cerewet sangat la....tapi aku la kesian kt dia. Lauk-pauk aku bleh rolling smnggu je...huhu...kuih-muih jauh skali la....first time aku try nak buat puding mnggu lepas, konon2 nk buat puding pelangi....tp xmenjadi, coz tepung kastard aku tukar ngn tepung gandum....camana nk jdi kn? so, bukan stakat hubby aku xmkn...skali ngn aku pn xlalu nk mkn puding tu...ksian, tong sampah siap sedia nganga mulut. Pastu, resepi yg kedua plak aku cuba buat biskut batik....em, yg ni beter ckit...tp hubby aku rasa 2 keping je, dia kata mnis n keras....so, nampaknya aku la yg kena habiskan...masih ade lg dlm ice box, xlarat weh aku nk mentedarah srg...huhu..... n semalam, hubby nk mkn spageti....first time jgk la aku buat seumur hidup ni....aku mkn ok je, mcm sedap....tp hubby aku dipaksa rela mkn oleh aku.....katanye xbape lalu...tp die yg b'ia2 sruh aku buat.....hmmm.....aku kena belajar lg...belajar, belajar n terus belajar.....belajar masak la mksud aku... dlu aku xminat sgt msak resipi yg remeh-temeh, mksud aku msakan yg org2 suka mkn la...bg aku dh bleh msak 2 3 jenis lauk-pauk kira ok la tu....tp skrg, no choice......aku kna minat la untuk kebahagian keluarga yg baru t'bina ni...hehe...anyway, i like it....xjadi xpe, cuba n cuba =) 
belajar hingga ke liang lahad.......

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...