Tuesday, July 28, 2015

cerita raya 2015 lagi...

ala...bukan meriah sgt pon....tp boley la kan...ada ank2 ni, raya lebih brmakna utk aku....alhmdulillah.... raya kedua kami balik ganu, kul 4 pagi brtolak dr sg.petani....xnak sangkut jem tgh jalan kekdahnye, kena la brgerak awal.... alhmdulillah memang xde sangkut ngn jem w/pon kete kadang2 brjujuk jgk la....itu biasa....ini kan raya.....heee
sampai umah mak aku dlm kul 11.30...standard la....pastu rest je kat umah xkemana, penat hoi... kaklong je follow tok dia p beraya umah jiran....kami laki bini mentido ngn thaqeef skali....hehe

raya ke-3 baru la kuar g beraya umah maksu aku kt felda chini 2, pahang nu...LPT2 a.k.a L/raya pantai timur 2 dh siap n bleh guna dh....so, laju la ckit smpainye brbanding dlu2....syok sgt duk mnyembang xbrgambo plok.....adusss....bukan senang aku nk smpai sana tau, stahun skali je...huhu....so, xde kenangan ngn mereka2.....xpe la, yg penting silaturahim tetap terus trjalin....smoga akan datang masih ada rezeki lagi ke sana...in shaa Allah.....

xpe la, tempek gambo sblom brtolak ke chini je....

 siyesnye muka my little hero...

 tasneem ngn tok beliau
baju tok tasneem opkos la hasil jahitan mama tasneem

 saje la suh hero kecik brdiri, dah pakai kasut kannn....hehe
malangnye kasut ni tertinggal lak kt chini
dh la baru skali ni pakai
beli dh lama, time thaqeef 3 4 bulan kot
tapi ni umur 8 bulan baru padan ngn kaki beliau...huhu

 kami ber4....en.hubby yg tlg snap...
so pic beliau xde ler...

 okeh, nk senyum ckit...

 our little princess...paling awal mandi hari tu
siap mandi aku pakaikan ngn baju kebarung yg aku jahit kt dia
mood dia down, aku ingat kaklong ngantok...
memang xleh tangkap lgsung nape kaklong moody
skali tukar pakai baju ni, pasaipa xtau bleh tukar aku lupa dah...
ohoi...melompat.....ni baru baju baru katanye....
umang ai anak....
smpai hari ni xpakai lagi kebarung yg aku jahit....sedey omak....

 ini haa...kebarungnye...
ni pakai bulan pose ri tu...testing lepas siap jahit
skali ngn kasut raya beliaulah testingnye....

piss bagai....
sudahnye xpakai2 jgk....huhu
mana2 la kaklong.....
papa cakap lepas ni kena buat baju kurung je kt kaklong, 
xpayah pesyen2 sgt.....hamboi....bukannye tempah pon
jahit sndiri kot...nk la jgk melaram kan
dh ada ank dara sndirik....heeeeee

balik dari Chini singgah singgah lak kt  Felda Kerteh 1....beraya umah schoolmate....dpat la jumpa ngn mijah n tz....nk p melawat baby yuni kt kerteh 6, tp yuni baru otw dr umah mertua dia dr Setiu nu....so, jumpa mana yg ade je la...
raya ke-4 aku xkemana....nk spend time ngn mak aku je kt umah...nk rilek2 sembang2 n bagi mak aku main ngn cucu2 beliau....coz esoknye kami dh nk brtolak balik ke Kedah...huhu.....siap suh mak aku wat nasi minyak lagi....kt Kedah ni susah nk jumpa wei nasi minyak, time kenduri pon kadang2 je....belah utara ni time raya biasa bihun, laksa mee2 bagai je....klu belah timur sana standard la nasi minyak, nasi dagang di pagi raya.....huuuu....rindu weh....aku blajar buat nasi dagang n nasi minyak xterer2 lg.....mak2 sedara belah hubby duk asyik tnya mana nasi dagangnyeeeee.....huk2, reti renyeh je ler...

esoknye raya ke-5 balik kedah, pon brtolak kul 4 pagi jgk....time ni dh bnyak jgk la kete ats jalan tp alhmdulillah kami xde sangkut ngn jem....11.30 lebih dh smpai sg.petani.... syukur sgt....leh rest.....raya ke-6 hubby dh kje wei....huhu

hari minggu ade la member2 hubby dtg beraya umah kami, time tu la aku baru kuarkan bekas2 utk isi biskut raya n krepek2 bagai....hehe....menu aku nasi himpit je....tu pon makan ngn serunding yg MIL aku bagi....hoho...nti la pasni aku improvekan lagi menu utk org yg dtg beraya kt umah yek....in shaa Allah...
itu je la cerita raya kau....tapi tingin nk makan ketupat lagi ni...xpuas lagi makan ketupat n lemang.... nk suh MIL buatkan ke??




No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...