Tuesday, May 6, 2014

Alhamdulillah....

Pejam celik pejam celik dh masuk bulan Mei....sat je...up n3 pon dh rasa cam sbulan skali dh...huhu....malas pnya pasal....cian cik blog, bnyak citer tasneem ketinggalan...er, tp bukan la citer gempak2 sgt pon.....as usual je....hehu

Alhamdulillah 3 Mei baru ni (hari sabtu=bezday mak aku) slesai suda kenduri baca yasin masuk umah baru....lega bila dh settle bab kenduri, xde dh soklan2 'bila nk kenduri?'....lenguh nk menjawab...rasa cam hidup kembali normal, haha....sbelum ni duk fikir tu fikir ni....kesian kt hubby lagi, tiap2 minggu xleh nk rest....ade je prkara nk kna settle...pasni dh boley bagi dia masa utk rest puas2 di hujung mnggu....huhu.....alhamdulillah jgk kami dh makin serasi ngn suasana kt sini, jiran tetangga yg sgt2 bez....aku dikelilingi oleh nurse2 n cikgu2, bape kerat je permaisuri rumahtangga mcm aku...huuuuu....

Bab kenduri baru ni alhamdulillah jgk MIL, tok n sdara-mara kt kampung yg settle hal masak-memasak....perkakas2 sume pinjam MIL n tok punya....org2 yg baca yasin pon import dr kampung jgk, xramai dlm 6 7 org je....tp alhmdulillah jiran2 dtg top up time baca yasin....so, terasa kemeriahan...aku bukan apa, 1st time kenduri umah sndiri so mcm bLur2 at the beginning....lama2 ok la, sonok bila org dtg makan umah kita....hehe....camni rupanye perasaan tuan umah ek..... Menu hari kenduri sgt bez, gulai ikan tenggiri, gulai ayam, acar buah, ikan talam kering goreng, sambal buah kuini, ulam2an, sambal ikan bilis goreng, kerabu mangga.....pencuci mulut plak sagu yg mkn ngn kuah (apa nama ntah, rsepi org kelantan-biras aku yg buat), 2 3 jenis kuih-muih....aku xdan nk snap pic pada hari kejadian....sibuk...tuan umah kan....huhu....alhamdulillah jgk cuaca ok, hujan jgk tp skjap je pastu cerah balik....





Pic tasneem ni pon mak ngah dia yg snap masuk fb
So, cilok yg ni je la....
Alhmdulillah jgk tasneem sgt behave pd hri trsebut
Ngn smua org dia ok, boley salam cium bagai
Memang gud gurl r....xtido smpai ptg, sonok kot...hehe
Playroom dia tunggang-langgang sbb budak2 msuk
Tp dia rilek je xde meroyan ke hape
Camtu la anak mama, klu nk sesuatu brg dia memang dia akan mintak leklok
Xde la nk rampas ke, protes ke....
Aku rasa tasneem mampu jadi kakak yg baik ni....hehe
In shaa Allah.....


Apa pon aku harap smuanye diberkati Allah swt...
Smoga niat kami dtrimaNya....ameennn.....
Sekian

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...