Friday, May 23, 2014

Turning 2...

As salam....ri ni 23 mei, lagi 3 hari tasneem dh nk masuk umur 2 tahun..... 2 tahun? Iye nakkk....nk masuk 2 tahun dh kamoo.....mama pon cam caye ngn x je.... Apepon alhamdulillah kamu diberi kesihatan olehNya....n smoga perjalan hidup kamu jga diberkati olehNya....ameennnn.....


Sbenarnye hri rabu mnggu lepas tasneem demam 3 hari skali ngn batuk....myb trjangkit dr mama....kesian tasneem, dekat smnggu aku duk batuk n demam on/off...akhirnye trjangkit jgk kt ank....dh mngadap dia je hari2... Tp alhmdulillah mnggu ni kami sihat walafiat, cuma sisa2 batuk je xhilang spenuhnye lagi......

Al-kisahnye hari isnin depan genaplah tasneem 2 tahun....tp papa dh belikan adiah kt dia siap2 dh.... Dh la dpat adiah, esknye plak nk bawak p Cameron plak....smbut bezday kt tempat cejuk la yek cik tasneem....tp sunyi la ckit coz tok ngn nek x ikut, dh start musim knduri w/pon mnggu depan baru holiday.....huhu....so, esknye kami ber3 je la ke Cameron....klu ramai2 mesti meriah....huuu..... Xpe la tasneem, next trip suh papa plan lain k....esk lusa juz enjoy ur day ^___^

  
Tu dia....adiah bezday
Memang dh lama tasneem duk idam2kan benda alah ni
Akhirnye dpt jgk....hehe....tq papa
Kebetulan hari rabu baru ni Kedah cuti peristiwa coz pemangku sultan mninggal
So, smua cuti mngejut la....
Time tu la papa belikan.....mama pon tokojut jgk....heeee
Tasneem bngun tido trus duk belek2 basikal baru dia


Nak naik xreti lagi....duk heret camtu la....
2 3 hari ni baru la dh leh kayuh sparuh2.....hehe

Hmmm....cik tasneem ni blom wean off lagi....tp nak tido n time dlm kete je dia akn mintak nenen....
Aku pon rasa susu dh kering....tasneem juz nk ulik tido je klu mintak nenen ngn aku pon
N sbagai pengganti susu aku, aku ajar tasneem minum fresh milk yg kotak tu.....huhu
Papa dh beli susu tepung, tp tasneem tolak...manis kot...
Aku pon xtry la smua susu tepung utk tasneem....juz try bli dugro je ri tu
Tp dia minum 2 3 teguk je.....
Last2 ri tu sebab kesiankan tasneem coz susu aku dh kering, suh papa
Belikan fresh milk, asli punye....xde perisa bagai..
Eh, elok dia minum ckit2 habis skotak...
So skrg stok fresh milk sntiasa ada dlm peti....klu tasneem nk minum dia sndiri akn bukak peti n minum.....huhu....sonang keroje mama......
Ekceli aku nk try bagi susu kambing kt tasneem....
Tp leceh la weh....dh la susah nk carik, online memang ade....tp aku duk survey2 kadang2 stok xde
Andai kata trputus bekalan n tasneem plak xtrima susu lain....acaner?
So, minum fresh milk pon ok kot....mana2 pon bleh dapat.....
N sampai tasneem besar tua bangka pon boley minum klu dia dh terbiasa ngn fresh milk....hopefully la.....aku xde risau sgt coz tasneem jenis suka makan buah n nasi pon dia makan skali ngn syur....
So, nk kata dia kekurangan zat memang idok la kot....manisan mkn jgk, tp kurang yg teramat
Bukan penggemar manisan like her papa.....huhu

Apepon mama doakan tasneem membesar dgn sihat walafiat n cerdik pandai ye syg....
Jadilah ank yg solehah.....n kakak yg brtanggujawab pd adik2 nti ^_^

1 comment:

Rizziela said...

Happy Birthday Tasneem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...