Wednesday, May 28, 2014

Cameron Highland 2014

Hari sabtu baru ni kami brtolak dlm kul 10 pg....smpai kul 2 lbih.... Alhamdulillah tasneem sgt enjoy w/pon xde geng...juz kami brtiga jek....huhu.... Sonok tgk cik tasneem lompat2, as long as dia enjoy aku n hubby sgt happy....coz niat kami ke sana pon memang nk happykan tasneem skaligus sambut bezday dia kt sana....malangnye xjumpe kedai kek plak, so trpaksa smbut balik umah nti ler... Ala, tasneem bukan kisah pon smbut kt mana2 kan? Yg penting leh jalan2 ngn mama n papa....hehe

1st day kt sana ptg tu hujan....so, sgt sejuk smpai gigil2...tasneem plak syok melena smpai tahap aku trpaksa kejutkan dia...ye la,nk turun jln2 ni nak....xkan dtg cameron nk mentido je....nasib baik mood dia ok lpas pjuk2 ckit...bila hujan mereda kami pon meredah ke pasar malam....hehe...ctu je tujuan utama sbenarnye...taman bunga taman rama2 bagai memang x r....w/pon blom lg cuti skool, tp org ramai mcm dh start cuti skool weh...xtau la mai mana...huhu...dh plan bagai nk rak mai bukan time cuti skolah....ye la, bukan kami je xnk sesak2...org len pon pikir camtu jgk, skali nk sesak2 jgk nk wat camane...redho je laaa......

Tp syukur sgt2 w/pon kami pegi juz 2 hari 1 mlm je tp sonok....hmm, myb sebab pegi brtiga je kot....haha....so nk jln2 xyah plan sgt, follow je yg mana rasa masuk....tasneem lak bukan main happy siap nynyi2 bagai....xde tuntrum lgsung spnjang kt sana....time mandi pon boley lompat2....bahagia sngguh rasanye....hehe

Hari kedua pon rilek2 je brsiap santai2 xde rush bagai....memang release sgt aku ngn hubby rasanye...hehe....memang xde g memana, juz bli benda alah yg nk wat balik...tu je....tingin gak nk singgah kt taman lavender, tp manusia ya hampun.....parking plak meleret2....tara sanggup la kamik....tahun depan plak r dtg klu ade rejeki, in shaa Allah....myb dh br4 tahun dpn...heeeee

Moh ler tempek pic tasneem bnyak2....huhu

Baru sampai....smbil tnggu kunci umah sambil brlarian dlu....
Time ni rilek je xsjuk sgt....

Ni hari ke-2 dah....bru turun smbil tnggu papa angkut barang...
Tgn wat pis, tp xpandang mama pon....huhu


Sblom balik singgah kt Bharat Tea jap...
Borong teh ckit smbil selfie-selpish...hehe



Time nk brselfie ngn mama, eh dgr suara cat plak
Cbuk mncari cat bawah kete....huuu

Tgk tu....slagi xnampak n xjmpa cat.....
Pasrah je mama tnggu dia....


























2 comments:

LYAfrina said...

bestnyer ke CH.
teringin nk ke sini lps ni..

tu ladang teh kan? daun dia kering ke? atau kena cantas?

Baiduri said...

In shaa Allah nti dh chat lya bwak asya pegi CH ye...
Ha ah pkok teh, diorag cantas....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...