Wednesday, January 2, 2013

Loan dah luLus!

hehe...bukan loan aku yg dh lulus...hatta suamiku jgk bukan... tp loan org yg nak beli kreta aku....uwaaaaaaaaaaaaa........... kretaku kecik ajo, tp jasanye bnyak sgt kt aku... dr sbelom aku kawen smpai la skrg... w/pon dh stahun lebih aku xdrive rasanye, syg sesangat kt cik savoc aku....huhu... tp demi utk mencapaikan azam hubby aku thn ni, terpaksa la lepaskan jua cik savoc... ckit masa lg en.pesona pon terpaksa babai jgk... klu x, xtercapaila azam hubby aku nk memilikki Honda sivic dia tu..... 

lagipon aku xdrive jgak cik savoc, hubby je bawak g kje tiap2 hari coz cik savoc menjimatkan minyak... en.pesona gerak time hujung mnggu o p jenjalan jauh ajo.... hubby aku kate susah jgk klu xde kreta kecik nti ni... tp nk wat camano... klu aku kje jgk buleh la kite pakai kreta kcik jgk pasni yang.... ala, asal ade utk b'gerak udah ler....

dh lama sbenarnye cik savoc aku duk dlm iklan mudah dot com, tp kali btul2 ade org berminat nk beli....nk wat camane, dh smpai masanye....huhu...relakanlah dlm paksa.... dulu cik savoc sntiasa jaga aku... w/pon tiap2 mnggu aku drive jauh dr Gua Musang ke Dungun (5jam), dr Gua Musang ke Sg.petani (5jam)... xpenah wat masalah tgh jln... ade la demam2 tp aku totap smpai ke destinasi ngn slamatnye...alhmdllah..









selamat tinggal sygku... jasamu tetap ku kenang smpai bila2... smoga tuan barumu akn lebih menjaga dan menyayangimu sepenuhnye.... kau kreta pertamaku n aku xkan lupa smpai bila2....adusss....tragis plak.... 

yg paling bez pasal kreta savvy adalah penggunaan minyak yg sgt2 jimat.... savvy aku ni auto n manual, so manja la ckit kot... org yg kasar2 memang xleh drive kreta ni hokey.... tp spare part savvy susah nk dapat n mahal... so, skali service savvy ni memang mkn rat2 la....napok je kocik tp skali demam siap sedia la fulus....


hokey....smoga impian hubby aku tercapai thn ni... ksian dia, dh lama tingin nk pakai honda sivic... memandangkan dia la driver aku skrg, so ikut ajo la... lagipon honda tu nti auto katanye, so aku pon boley drive camtu....hehe... erk, aku fobia lah nk drive kreta manual...bukan xreti....eheeeee.....


 

1 comment:

fiqkbe said...

pakai keta kecik mmg best sbb jimat myk. mcm KBE fiq jgk ;) tp skrg asyik rosak je beribu-riban abes duit nak repair :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...