Friday, November 30, 2012

Rinduuuuuu mak!!

WARNING: n3 ni bnyak gambar...biar gambar je b'story....ehehe...ngade2 laks... 

 al-kisahnye cuti deepavali hari tu, aku dpt balik ganu 5 hari 4 mlm... sonok, mcm lama je kan 5 hari tu... kira lama la, sblom2 ni bese 3 hari je... xnyempat nak gosip2 ngn mak aku...hehe... klu dlu time xde ank aku boley lg gagah balik ganu srg2 tiap bulan...hubby xkisah coz aku dh bese drive jauh since aku kje kt Gua Musang dlu...tp skrg dh ade ank, even hubby aku bagi skalipon, aku sndiri xkan brani nk balik ganu tanpa hubby... so, t'paksa la tnggu hubby leh cuti baru boley plan balik ganu...tupon aku kna gitau awal2 kt dia...sbulan awal camtu la...klu last2 mnit mmang xdok harapan ler...


















tanah tumpahnye darahku... rindu ok... myb ckit masa lg aku akn jadi warga ngeri Kedah plak....xtau la....wallahu a'lam.... rindu sesangat kt mak aku... terasa b'salah coz tngalkan mak jauh2... mak aku dh tua, umur dia 62... alhamdllah dia masih chat... mana ayah aku? oh, mak aku single parent ye... skrg tinggal ngn abg sulong aku yg blom b'temu jodoh lg...

bila la plak boley balik ganu ek? nak ajak hubby pindah ganu....? erk, mcm xdapet jo... hubby aku plak ank sulong.... ade t/jwab jgk kt mak ayah n adik2 dia kt Kedah ni...so, aku follow je la... melainkan klu aku dpt rzeki kje kt ganu...myb ade pluang kan...? 

oh, bondaku.... rinduuuu......

hubby aku penah gak ofer nak tinggalkan aku ngn tasneem kt ganu lama ckit... dia pon faham aku rindukan mak aku.... tp aku plak akn rasa 0 bila hubby xde b'sama....aduss...pelik sunggoh... ibarat diluah mati mak, ditelan mati bapak...  ape pon segalanye aku berserah pada yg maha Esa...  smoga mak aku tahu yg aku rindukan dia setiap masa..... tp aku xlupa call mak aku tiap2 mnggu... tu  je la yg mampu aku buat utk lepaskan rindu.... i love u mak!!


 

2 comments:

aimaniman said...

Seronok tengok bercuti 5h4m... Mcm p holiday plak... Akak kalu balik kg. X makan sbulan mmg x sah... Tinggal suami dan akk bw 'lari' 3 anak.. Habis cuti skolah br akak terkedek2 balik rumah sendiri...

fiqkbe said...

bru perasan tasneem ikut muka mak dia la ;D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...