Thursday, October 25, 2012

Welcome to Thailand

al-kisahnye hari ahad baru ni kami ke Wang kelian...dh lama duk plan t'fikir2 nk pegi, so hari ahad baru ni ade la rezeki ke sana....Pak Lang jadi direction, salah 1 sebab knapa plan nk ke Wang kelian asyik xjadi je sebelum2 ni adalah hubby aku xthu jln...huhu em, Wang kelian lebih kurang mcm Padang Besar jgk...yg bezanye lebih ramai org siam...pastu barangan pon aku rasa cam bese2 je....huuu...Padang Besar lagi ok kot....aku pon xde la plan nk beli apa, juz nk kenal tempat je n jln2...nk masuk sana ada sign board 'Welcome To Thailand'...rugi plak xb'foto kt situ...ye la, sampai2 je hangat ckit, so hubby aku dukung tasneem laju2 je masuk dlm sana...tp kt sana xde bngunan bagai...gerai2 tepi jln je yg agak panjang n aku ngn hubby pon xde la mnjelajah smpai ke hujung gerai....agak panjang sepanjang jln hokey...MIL aku xthu la smpai ke x, Pak Lang ngn Mak Lang xsmpai gak rasanye, sumenye separuh jln je...tgh2 cuci mata tu, tasneem pon start meragam...dh smpai masa utk dia tido, so test suara la....kesian+cuaca panas...dh tasneem bg signal tu aku ngn hubby pon balik kt keta smbil tunggu diorg (MIL, adk ipar, pak lang mak lang n mak ngah) b'shoping...

masuk keta hisap susu trus t'lena....
papa pon start layan game ngn seriusnye...

aku plak xdo keroje...bru la terasa nk snap pics...huhu
ni kt luar gerai yg b'deret2 tu....
pasar tani hari ahad je, tp gerai2 kt dlm sana setiap hari...

eh, dh bangun...time ni mcm dh nk hujan...so, tnggu je la diorg...

ops, sowy yek...sye t'seksi ckit, hangat laa...mama bagi pakai baju tebal...uhuuu


time nk balik singgah kt Gua Kelam mkn2....MIL yg bwak nasi n lauk2...aku? bwak diri n ank je...hehe....tp smpai Gua Kelam hujan time tu, nasib baik ade pondok...so, b'teduh la kami di bawah pondok n mkn nasik...


ok, nk balik kg dh umah MIL....
happy aidiladha sumeeee....



 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...