Friday, March 16, 2012

Teringin vs mengidam...

Alhamdulillah ri ni dah masuk minggu ke-30...terima kasih Ya Allah, merasa jugak aku smpai ke tahap ni n smoga trus merasa sehingga melahirkan, menyusu n membesarkan anak yg dlm kandungan ni...ameen..... alhamdulillah jugak hri rabu bru2 ni aku p scan baby dh xsongsang, pandai baby dgr cakap mama n papa =)...hope pasni baby jgn pusing2 lg yek, jogging setempat udah ler....

rasanye sepanjang aku pregnant ni alhmdulillah jgak xde mengidam yg pelik2 smpai tahap menyusahkan hubby aku.... teringat kakak aku dlu time pegnent ank sulong dia, mengidam nk mkn buah binjai.... abg ipar aku dh la xknal lgsung buah binjai tu + plak buah binjai tu kan bermusim n kebetulan bukan musim buah tu...naya2... last skali mak aku dpt jugak rasanye carikan buah binjai tu utk kakak aku, tp aku xpasti sbelum @ selepas kakak aku bersalin bru dpt buah tu....xhengat suda....huhu

kisah aku plak....emmm, nk kate mengidam tu xde la, tp teringin tu ye kot....ceh, padahal sama je aku rasa...hehe....tp xde la teringin yg pelik2, mintak2 pasni pon xde la....xnk cakap besar....huuuuu.... cuma awal2 ri tu aku tingin nk mkn ayam kampung gulai masakan mak aku sndiri, dh dpat time balik tganu cuti raya cina ri tu.... lpas pada tu xde dh tingin nk mkn apa2 yg special2, sume yg bese2 yg aku bleh telan....

tp...masuk trimester ke-3 ni rasa lain la plak...pantang nmpak makanan... aku kan suri umah spenuh masa, so masa aku bnyak habiskan dpn lappy ni ha menjelajah blog2 ibu mngandung....sonok tul baca kisah2 diorg.... ada yg citer pasal anak, ada yg citer persediaan utk smbut org baru...bla..bla...bla....n ada yg citer pasal makanan....huuuu....bab ni yg aku lemah skrg.... tgk org mkn jagung bakar, aku pon tingin, nasib baik ade kt cni... pastu tgk citer upin&ipin, k.ros basuh kacang hijau....eh, aku pon tingin jgak nk mkn bubur kacang...suh la hubby beli kacang hijau n aku wat sndiri bubur kacang.... pastu bru2 ni aku baca status fb srg mommy ni katenye bru breakfirst ngn nasi himpit kuah kacang....wah, kecur jgak air liur aku, trus msg kt hubby balik ptg nti tlg belikan kacang tanah nk wat nsi himpit kuah kacang.....lepas keinginan aku.... pastu plak (ada lagiii...) aku terbaca blog sape ntah bru2 ni (lupa sudaa..) al-kisahnye pasal ais krem goreng.....huuuu...padahal n3 tu dh lama, tp dlm duk explore2 aku terjumpa...... aku tnye hubby kt kedah ni ada ais krem goreng x? ish, xpenah dgar pon....halamak, sedih aku pedih bila hubby kate xpenah dgar n mcm pelik je.....sab0w je la..... tp i tingin nk makan yanggg (ala2 lentok gitew)....haha....terus hubby aku gugel....terjumpa la plak youtube cara2 nk wat ais krim goreng....hehe....hadui, mintak2 pasni jgn la aku tingin yg bukan2 lak....yg bese2 udah ler.....

sbenarnye aku bru je lpas buat experimen ais krim goreng...haha...mana penah buat sbelum ni, xpenah terpikir pon....tp ok la, lepas suda keinginan aku...wallah.....hehe

~ais krem goreng baiduri, panas diluar sejuk di dlm~
haha....aku buat 2 ketui je....testing, takut xjadi....
tp ni la hasilnye...klu letak sirap ckit kt ats ais krim tu lg sedap kot
xpe, mlm ni goreng lg bg hubby rasa plak....kui3

hmmm....mcm ni ghopenye bila kita mngandung ek....mcm2 peel n kerenah, hope xde yg melampau sgt.... tp time ni la kita boleh manja lebih2 kan.....sonok3 (^_^)

2 comments:

LoVEaQshA said...

ai plak skrg pntang tgk kek/gmbr kek mulala teringin..da dpt nk yg lain jnis plak..hihihi
skrg plak asikla nk mnum air klpa..sib baik sng cr.

Baiduri said...

hehe....yg senang dpt xpe, bleh gak cnsider kan.... klu x, cian baby lam prut...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...