Tuesday, January 31, 2012

Sarung Tilam Baby....

dah lama siap sbenarnye sarung tilam babyku ni....tp cam malu2 kucim lak nk display....huhu

ini 1st sarung yg aku jahit....
kain dibeli sbelum tahu gender.....
hubby aku xshuke, tp aku ckap nk test dlu jahit sarung, 
so aku nekad beli jgak kain ni....huhu
xpe la, bleh wat gilir2 ngn sarung yg lain2 kot.....hehe

kain ni plak hubby aku yg pilih lepas dh tau gender....
die ckap corak yg mcm ni baru ok, baby pon shuke....
katenye la...huhu....hokay2.....cantik..... (^_^)
tapi mcm xckup r plak bru ade 2 set je sarung tilam....aku terfikir2 jgak nk buat sarung tilam yg ade renda2 tu kan....agak2 nampak serabut x klu ade renda2.....memang nampak chantek, tp aku takut cam mngganggu baby je nti.....hmm, tp ghase2 mcm nk try jgak la wat 1 set.....nti2 kite p usha kain lagi ye laling hubby....eheeeeee

ni plak nursing pillow aku yg baru....aku terpaksa terminate nursing pillow yg lame coz xreti nk wat sarungnye....ngeh3.....puas aku fikir cara nye, tp failed jgak...last2 utk senangkn keroje aku, buat lain....hehe....tp yg ni aku gunakan pattern yg baru, besar ckit dr yg asal aku buat sbelum ni.
yg ni xpayah nk tukar2 sarung dh....klu kotor pndai2 ngko le....huhu....

aku skrg pon mcm xlarat dh nk menjahit.....boleh je menjahit, tp time nk potong kain mcm dh tersangkut kt perut rasenye nk tunduk2 duduk ats lantai....maklum la ank mama dh membesar kt dlm ni kan.....hehe....xpe la, yg penting tilam utk baby tidur dh siap cayang.....klu mama nk menjahit pon, mama jahit yg ringan2 je k (^_^).....


7 comments:

kayna said...

ya Allah... comelnya.. jelesnya pandai jahit. kiut miut...

aTy _faRed~ said...

saye suker lagi yang katon atas tu..:)

fatihiah said...

besssnyaaaa pandai menjahit!! jimat banyak!
semua cantiklah!!!

Dulu Gadis, Kini Mama said...

pandainyer jahit sendiri! jimat!

FieZaLieSa said...

cantik..best blh jht sndri..leh buat sarung bnyk2..=)

MaryaYusof said...

Salam Baiduri,

mak ai! Ni dh kire tahap pro. dah ni... bestnye :)

mesti bb dlm perut tu nnt pun terror mcm ibu die jgk :)

Rinah said...

suka yg design cartoon tue..brpa meter kain utk sarung tilam baby je?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...