Friday, January 27, 2012

Kisah cuti CNY

hari ni genap la 23 minggu usia kandungan aku....alhamdulillah ya Allah.... perut aku memang dh nmpak mcm org pegnent, makin memboyot....n makin berat rasenye coz tiap kali aku duduk o baring, time nk bngun amat memerlukan bantuan....huhu....xpe, aku xkisah....org pegnent mcm ni la kan....hehe....hubby pon ckap 'wah, baby makin besar'....hehe, pandai dia jaga hati aku coz dia xckap peyut aku yg makin besaq....ngeeee....n skrg aku makin memahami pergerakkan baby dlm peyut ni, alhamdulillah ya Allah ngn nikmat ini.....

hubby plak smakin hari smakin memikirkan tentang baby...barang2 baby yg xbeli habis lg, nama baby yg btul2 nk cnfirmkan, tentang simpanan utk baby...bla...bla....bla....sonok plak aku tgk kesungguhan hubby....sbelum ni aku je yg duk gugel2....myb saat smakin hampir agaknye =)
dan....yg paling beznye keinginan aku telah pon tertunai pada cuti raya cina bru2 ni....balik ganu n dpat merasa gulai ayam kampung hasil air tgn mak aku....wallah....tQ bondaku terchenta....memang sejak awal pegnent lg aku teringat2 ngn gulai ayam kmpung yg mak aku masak.....akhirnye dpt jgk aku mkn puas2 time balik kmpung bru2 ni....alhamdulillah.....baby dlm perut ni pon shuke jugek....hehe....hubby aku pon tershuke jugek....ngeh3.....

dh lama aku xbalik ganu, sejak pegnent ni la 1st time aku jumpa ngn mak.....maklum la xbrani nk drive sndiri bila dh berbadan 2 ni....dlu2 ok je drive kt Grik sensorang balik ganu.....tp skrg kena la tnggu hubby dpt cuti pnjang bru leh balik ganu....waaaa......

mcm2 mak aku bgtau pasal masa berpantang nanti....buat itu, buat ini, beli itu, beli ini....jgn itu, jgn ini....huhu....alangkah sonoknye klu aku dpt berpantang kt ganu.....mintak2 la hubby sudi antar aku balik ganu pas bersalin nanti =( aku dh request, tp hubby takut jadi pape kt baby camane nanti? dh la dia jauh....0oooh, cannot katenye.....huuuuuuuu.............

spanjang 5hari 4mlm kt kampung memang bez sesangat bersama mak aku....cuma yg xbez sehari sbelum raya cina, en.pesona hubby aku kena sondol ngn hilux....waaaaa....menanges hubby aku....bukan sondol dr blakang, tp dr depan....buta mata sbelah kanan, n pecah tangki minyak power stereng.....tuan hilux plak punye samseng, dia yg salah dia plak yg nak marah....reverse xtgk side mirror....naseb bek hubby aku cool je, teringat kt baby katenye....lgpon berlaku kt tempat org...huhu....nasib la.....
dlm keadaan mcm ni la kami balik ke kedah...alhamdulillah smpai jgak ngn slamat....trima kasih ya Allah....mnggu depan kena masuk hospital la en.pesona hubby aku, skrg tnggu report dr balai polis sana xsmpai2 lg.... so, hubby p kje ngn cik savoc aku ler....naseb bek next check up kt KK n pakar hri ahad, time hubby cuti...klu x jenuh la....huhu....

alamak, baby gerak2 lagi....nk mkn lg ke syg? jommm................... (^_^)

3 comments:

kayna said...

23 mggu ni.. mesti da rasa kan gerak-gerak. seronok time pregnant ni, mana2 ada org teman. dalam perut. suka...

batu baiduri said...

hehe...tiap2 hari tnggu baby gerak, klu die snyap kite kacau2 die....eheeee....btuL3, duk umah srg2 pon xsunyi dh coz dh ade teman....

MaryaYusof said...

Seronok kan, semoga sihat & segalanya berjln lancar, kecian kat persona hb die... byk nak pkai duit baiki tukan...alahai..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...