Wednesday, October 19, 2011

Trimester pertama...

alhamdulillah....hari ahad lepas p kinik n scan dh nmpak jantung baby (^___^).....laju ek jantung baby, 1st time 4 me memang teruja sgt2.....dh nmpak perkembangan baby aku rasa syukur sgt2....smoga trus berkembang dengan sihat walafiat, ameeeen.....mnggu dpn klu scan dh nmpak sifat, insyallah aku nk start wat kad merah dh kt kinik desa.....org kate wat kad kt kinik kerajaan ni lebih teliti check up nye, w/pon jenuh ckit duk mnunggu.....huhu.....tp klu nk scan better kinik swasta la....hehe, uols pon tau kan =)....

alhmdulillah jgk aku skrg btul2 merasai pengalaman mengandung......hmmm, mcm ni ropenye yek....semput n penat memanjang, xlalu makan nasi...klu lapar rase nk muntah, klu kenyang pon rase nk muntah jgk.....aku juz bleh mkn roti, biskut n buah je....kadang2 pakse jgk mkn nasi, tp 2 3 mulut je....huuuu.....pastu, deria bau aku ni kuat tul....klu masuk dapur nk cuci pnggang mngkuk @ masak mesti kne pkai mask....1 lagi, sbelum ni aku xpenah pon bau badan hubby aku...kadang2 tido mlm hidung aku mngadap ketiak die pon aku bley lena je.....eheeee.....tp skrg, xtau la.....pelik hidung aku ni....mcm2 bau aku bleh tangkap.....

skrg kje aku lpas smyg subuh, brkfast ckit ngn roti o biskut, mkn acid folic....then tido balik smpai kul 12 @ 1 t/hari....huhu....memang aku xlarat gilew.....pg2 mesti loya + penat....lepas zohor @ lepas asar je aku bley buat kje2 umah skrg ni....huhu.....hopefully abes je trimester 1 ni aku kembali normal....aku nk mkn mcm2 n bnyak2 biar baby aku gemuk kt dlm ni......n aku doakan baby aku slamat membesar.....ameeennnnn~

sumber: cik google....paling aku suke makan....
biskut jacobs: kdg2 je aku mkn klu lapar sesangat....huhu
yg ni kerap mkn.....ngn telur, ngn sadin, ngn dging beger, cicoh milo....mcm2 menu dh....


2 comments:

sekadar_tulisan said...

biasa la zie....awal2 memang cam ni..lagi2 anak sulung..pas ni okay la tu..selamat mengemukkan body..hehe

batu baiduri said...

tQ nor....=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...