Friday, November 18, 2011

Trimester kedua...

As salam.... (^_^)
spatutnya hri isnin baru ni lg gatal nk tulis n3 ni....tp problem la plak nk transfer pic dr enset ke lappy....so, ri ni aku godek2 jgk nk transfer pic....dh gatal sgt nk msukkan n3 nih....n3 without pics xde makna k....eheeee.....

alhamdllah....aku skrg nk msuk trismester ke-2, dh 13 minggu....mabuk2 makin kurang tp stil rase ikut mood, n selera mkn pon mcm dh ok ckit wlau pon stil ikut mood jgk...huhu....tp sekurang2nya aku dh bleh wat kje umah ckit2....xde la telentang je spanjang hri kan...hri ahd baru ni p kinik n scan....wah, sgt sonok bila tgk baby active duk aerobik dlm peyut ni....hehe.....teruja2.....dktor kata baby aku chat, alhamdllah....kinik swasta bese la, derang cek baby je....tp klu kinik ksihatan (KK) smua cek....buku merah aku pon bnyak tulisan merah.....berat bdan kurang n HB rendah......xpe, aku bleh mkn vitamin n minum susu =).....lepas je balik dr kinik bru ni aku n hubby trus memulakan operasi utk persediaan kehadiran baby ni....hubby aku xde la smngat sgt pon....aku je lelebih.....x kira, aku nk ready jgk ckit2....nti perut dh boyot2, mna nk larat....abg p la beli srg2....hehe....tp aku xde la excited nk beli baju botol susu bagai....juz cari kain utk wat barut perut baby je dlu....pastu tempah kekabu ngn kak niah n kekabu pon dh smpai....sonok3.....em, kekabu tu aku nk wat tilam, bantal tido n bantal peluk baby =).....


1st time aku beli megazine ni...hubby yg offer, opkos la ku nak! ngeee...


ni testing selai dh siap hri isnin bru ni, n kmaren aku siapkan lg dlm 4 lai....bru je basuh n ngah sidai...hehe


ada 5 lai lg barut baby yg x siap coz tali dh abes nk kna bli plak la, sume skali 10 lai....bez n puas ati jahit sndiri...klu beli 5 hinggit selai ok....aku beli kain 2 meter pon xsmpai 10 hinggit....bnyak jimat kan =)

haa....ni la kekabu, aku beli 2kilo cukup2 je utk baby rasanye...igtkan klu lebih nk jgk wat bantal sndiri....em, tp xde maknanye.....ni kekabu gred A ok, xyah jemur2 dh n sgt brsih dr smpah-sarap =)...puas ati ngn regenye....tq kak niah...

ok, stop dlu stakat ni....hmm, puas ati aku leh drop n3 ri ni....hehe....kenangan ni tau....mklum ler 1st time mom to b.....sgt sonok....smoga aku n bayi dlm kandungan ni senantiasa dilindungi olehNya...ameeen..............


3 comments:

aTy _faRed~ said...

samer macam saye..ready semua awal2...tak mo nanti biler dah sarat baru nak carik tu ni..:)

sekadar_tulisan said...

wa...bestnyer...moga sihat mummy...cantik la awk jahit barut baby tu zie...nti bila i pregnant ank no 4 nti i bleh tempah ngan awak....

batu baiduri said...

aTy: sokong2 (^_^)...

nor: tQ nor....doakan sye n baby chat yek.... lg 2 tahun nk plan no.4 kan? hehe....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...