Wednesday, June 1, 2016

Ulang tahun Tasneem yg ke-4

Alhamdulillah......26 mei 2016 (khamis) genaplah anak sulong kami 4 tahun, rasa macam cepat sgt masa berlalu..... Dhiya Tasneem binti Dzul Helmi, awak dah 4 tahun skarang..... happy bezday syg, doa mama n papa sentiasa mengiringi kaklong.... sori mama lambat update pasal kaklong dlm blog kesayangan ni..... tapi alhmdllah tahun ni dapat jgk kaklong sambut bezday ngn kawan2......

Mulanye terfikir nak sambut bezday kaklong kt skolah beliau, tapi....ish, ramai tu bebudak dlm 60 org lebih.....huhu, jenuh nk siapkan goodies bag.....pastu fikir2 balik buat kt umah sudah.... kebetulan beday kaklong hari kamis last day skolah sbelom school break so, kawan2 kejiranan kaklong smuanya ada belom balik kampong or pegi brcuti lagi....

Buat simple2 je.....tempah kek, goreng bihun 2 bungkus, buat agar2 ckit, goreng kropok, air oren, goodies ckit....dah....tu je... pastu jemput budak2 je.....

Goodies bag xbnyak
Dlm 24 pcs je....

Menu utama...
Bihun goreng singapore 1 bungkus
Ini fav kaklong.....siap goreng dia trus rsa semangkuk :-)

Ini plak bihun goreng biasa la....
Nampak sedap weh, sbb guna perencah je....kiki
Ok la tu....1st time ni masak2 sndiri nk jamu org...hehu
Jamuan bezday kklong buat malam lepas maghrib
So, kul 4 ptg aku dh masuk dapur bersilat goreng bihun
Papa tasneem masih kt ofis, kul 7 baru smpai umah
Gigih jgk la aku bersilat kt dapur smbil2 kemas umah ngn
Kaklong tasneem yg excited, ngn cik thaqeef yg nk brtempek jeeeee.....fuh!

Kek sampai lambat ckit, aku nk p amik sndiri ptg tu dia cakap nk mai antaq...ok la, lgi senang kot dh org nk mai antaq....xpayah aku berangkut ngn anak2....tp xde la jauh sgt tempah kek..... 
Masalahnya kul 8 mlm kek baru sampai umah, kawan2 tasneem dh tunggu tau...papa tasneem plak xsuke jenis lambat2 ni..... dah spoil mood ckit kt ctu....huhu

Okeh, ni kawan2 kaklong ngah nyanyi lagu 'selamt hri jadi'
Kaklong tasneem wat muka xde perasaan....kui3
Mama xtau la apa awk rs time ni kaklong....siyes je muka
Senyum pon x.....suh potong kek, mengeras plak....
Elok je siap nyanyi bagai, kaklong terus masuk bilik
Bila tanya knape? Kaklong tasneem panas berpeluh2 katanye
So, masuk bilik ada ekon sejuk ckit.....haha
Ok, bleh trima la alasan tu sebab memang muka beliau lencun berpeluh2.....tp lama la plak duk dlm bilik tu, siap kawan2 p pujuk suh keluar.....apakah kaklong......huhu

Simple tapi dah rs cam meriah sgt dh bezdzy kaklong tahun ni...
Ye la, tahun lepas kaklong tsneem brsungut yg beliau xde kawan...tp tahun ni alhmdllah ramai kawan2 kaklong datang.... diorg smua ni anak2 jiran lorong umah aku.....ptg2 kaklong tasneem main ngn diorg la..... gambar atas yg kaklong duk depan kek tu, kiri kanan adalah bff beliau....hehe

Aktiviti mkn2 je la.....xde game bagai
Myb next time bleh buat game plak kan...in shaa Allah :-)

Piss.....ini naufis abg sulong irdina....
Irdina is bez fren kaklong tasneem



Time ni smua dh balik 
So giliran kami la brgambar
Cik thaqeef kemain sonok mlm ni myb ramai org kot
Dia ok sgt, xde la jakun ke hape ngn org...alhmdllah
Cuma keaktifan beliau tu biasalah....
Gelas pon pecah sebijik mlm tu angkra beliau...hehu

Nakmjgk gambar berdua kn dik :-)
Mata kami sama x?hehe....

Apa pon mama papa harap kaklong tasneem happy
Smoga hidup kaklong sentiasa dipayungi rahmat Allah....

Next n3 mama citer adiah kaklong plak yek :-)


Ya Allah,
Jadikanlah anak kami anak yang solehah ya Allah. Yang menyejukkan mata kami memandangnya ya Allah. Jadikanlah anak kami ahli syurga ya Allah. Dorongkanlah hati mereka untuk melakukan amalan amalan yang membawa mereka ke syurga Mu ya Allah. Jauhkanlah hati mereka daripada melakukan amalan amalan yang membawa mereka ke neraka Mu ya Allah. Tetapkan lah hati mereka untuk menunaikan solat. Janganlah Kau melalaikan mereka dengan perkara perkara yang tidak berfaedah ya Allah.

Ya Allah,
Kami tidak mampu untuk mengawasi anak anak kami setiap waktu ya Allah. Kami serahkan anak kami untuk berada dibawah penjagaan Mu ketika mereka tidak bersama kami ya Allah. Gerakkanlah hati mereka untuk berada di tempat tempat yang Engkau redhai. Dan jauhilah mereka daripada berada di tempat tempat yang Engkau murkai.

Ya Allah,
Perkenankanlah doa doa kami ini. Kami memohon kepada Mu kerana Engkaulah tuhan kami. Kami meminta kepada Mu kerana Engkaulah yang menciptakan kami. Kami merayu kepada Mu kerana Engkaulah yang Maha Mengkabulkan doa doa kami ini. Jika Engkau tidak memakbulkan doa kami ini, siapa lagi yang akan memakbulkannya. Jika Kau tidak mendengar doa kami ini, siapa lagi yang akan mendengarnya. Bantulah kami ya Allah. Ya Rahman. Ya Rabbul Alamin.




SELAMAT ULANG TAHUN YGKE 4 SAYANG
MAMA PAPA N THAQEEF SAYANGKAN 
KAKLONG TASNEEM
♡♡♡











2 comments:

anajingga said...

aamiin,happy birthday tasneem yang comel, semoga membesar sebagai puteri solehah kedua ibu ayah .

LYAfrina said...

aamin...
happy belated birth tasnem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...