Thursday, June 2, 2016

School Break kaklong tasneem

Ni kali ke-2 kot cuti skolah kaklong.... hari tu bulan 3 xsilap dh cuti seminggu, balik ganu 2 3 hari je.... ni plak cuti pertengahan tahun 2 minggu....alhmdllah, in shaa Allah 2 minggu ni aku 3 branak habiskan cuti kaklong kt ganu....en.hubby mai antq hari sabtu baru2 ni....mnggu depan cuti abis baru mai amik blik....hehe....sonok berganda coz sejpat nyambut ramdhan ngn mak aku....in shaa Allah.... en.suami plak nyambut ngn mertua, terima kasih sgt2 sebab izinkan aku blik ganu lelama ckit kali ni...ye la, myb raya nti kt kedah dulu.so, bg can la aku lelama ckit kli ni kan..,,.

5 hari dah kt umah mak aku ni, anak2 alhmdllah ok.....cuma cik thaqeef mcm nk menempek ckit ngn aku sepanjang masa... mula2 hari tu xde la mcm ni.... sehari 2 ni, nk kata demam xjgk....chat walafiat..... pantang la xnampak kelibat aku, meraung ntah pape..... heran plak, rindu kt papa dia ke ek? Ntah la, xleh nk detect....manjanya semacam....huhu.....letih mak nak, nk pegi toilet pon sadis rasa.....huk2

Sonok duk kt kampung halaman
Pagi2 lepas breakfast main kt luar umah dlm suasana berkabus masih berkabus.....sejuk n nyaman je :-)

Melayan 2 badek ni main bubble....
Duk umah mak xtau nk buat apa sgt selain masak
So bnyak melayan anak2 n borak2 je ngn mak...

Ok, ni trajedi tragis hri ni
Aku xsedar....dlm pkul 10 lbih kot baru perasan ada cikenit duk menempek baik punya kt kelopak mata kaklong tasneem....
Adussss....ntah2 dr aemalam lagi kot duk menempek, nampak dah kenyang tu....cuma xgemuk gedempol sgt.....
Aku xbrani nk tarik buang camtu je
Sakit woooooo......tau la, aku ada pengalaman
Terus gugel cari petua nk cabut cikenit tu tanpa sakit n tanpa tinggalkan kesan.....
1st petua gunakan getah dr daun/batang sireh....sapu kt cikenit tu.....2nd aku jumpe petua, amik putik kapas n sembur ngn ridsect then sapu kt cikenit tu....so, aku decide guna petua yg 2nd....tp kena hati2 takut masuk mata....dr t/hari sampai ptg aku sapu ngn putik kapas ridsect 2 3 kali gak la....cikenit tu xjatuh tp aku nampak la dia mcm kecut xmembesar....maknanye mcm terkesan la kena ridsect tu kan.....ptg tu aku paksa kaklong tasneem nk buang jgk mende alah yg melekat kt kelopak mata beliau tu....nangis2 la, tp kejap je...lepas buang aku tanya sakit x? Tak sakit katanye....terus boleh gelak2 gurau ngn tok dia..... alhmdllah.....kelopak mata kaklong pon xmembengkak n gatal..... syukur sgt2..... bese la mak aku ada bela ayam kt blakang umah, so aku agak cikenit ni dr situ la coz ptg kemaren kaklong tasneem ikut tok bg ayam mkn.....
Time hubby tepon t/hari tdi citer la kt beliau pasal cikenit ni, tokojut la.....auh aku check lagi kt badan kaklong kot2 ada lagi kt lain....huhu....harap2 xde dah..... 

Haa....tu je la citer stakat beberapa hari kt kampung ni....hehe
Pengalaman utk kaklong tasneem
Cik thaqeef plak berbiji2 kt muka n badan kesan gigitan nyamuk....haish, perkara yg xbleh nk elak...nk wat camana....huuu... 

Ok, ni gambar 2 3 hari lepas....
Stock MANJAKANI aku bawak balik jgk
Hari ahad dh pos....
Kemaren terus kering stock kapsul
Dah submit order tp xsampai lg
Customer dah ada yg duk menunggu....huhu
Harap bersabar.... 
Spe lagi nak KAPSUL MANJAKANI utk persediaan bulan ramadhan ni boleh la order skrg....
Pm/wa: 019.513.8283 [puan ina]

MANJAKANI memberi tenaga tambahan di samping menjaga dalaman wanita agar tampik sihat & cantik semulajadi :-)
In shaa Allah..,
      

3 comments:

Rizziela said...

bestnya dapat habiskan masa cuti sekolah kat kg kan

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

LYAfrina said...

salam ramamdhan...smoga sihat selalu hendaknya...

alahai...mmg sakit knagigit makhluk ni... kesan dia gatal bertahun x hilang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...