Friday, June 6, 2014

Anniversary yg ke-4


Alhamdulillah....mencecah 4 tahun sudah gerbang perkahwinan kami....terima kasih ya Allah ats pinjaman kebahagiaan ini....


Tiada apa yg kami harapkan slain mendapat keberkatan & kerahmatan hidup dariMu ya Allah...
Smoga kami terus disatukan hingga ke jannahMu.....ameeennn

Hmmm....ulang tahun kali ni buatkan aku rindu time brchenta dulu-kala....hehe....jauh kami dipertemukan...di negeri bawah bayu, Labuan pulau mutiara....bak kata pepatah 'ikan d laut, asam d darat....dlam priuk brtemu juga'....ceewahhhh....dh ketentuan jodoh kannn....aku pon xsangka brtemu jodoh time di sana...eh, silap kot...brcouple di sana, brjodoh di cni....haha....apa2 je la....

Dgn result stpm yg xsberapa, aku dtrima UMS kampus Labuan utk buat degree Ekonomi....ahli ekonomi la ni kunun2...time spm amik fizik kimia bagai kununnye nk jdi doktor....huhu...doktor la sgt kan...bnyak angin time tu, jap tiup sana...jap tiup cni....last2 permaisuri suri umah-tangga...hehu
Tp dpt masuk UMS tupon sonok gilew weh....leh naik belon bagai, xde fikir apa...niat jgk la dlm hati pegi sana nk study sngguh2, xnk main2, xnak cintan-cintun...ceh, tahun kedua jumpa ngn cik hubby ni...tahun ketiga couple uols....huuuu...tp yg beznye pointer aku naik....wah3...klu tahu couple awal2 kan?haha....

Er, rasa nk story ckit camana leh trjumpa ngn cik hubby...hehe....tahun kedua aku dh janji ngn kawan2 xnak balik beraya kt kmpung tahun tu....knonnye nk merasa beraya di perantauan....last2 minit aku srg je bli tiket balik smenanjung....haha....xleh weh, tingat kt mak aku....waaaa....kawan2 tetap beraya kt Labuan tu, so gigih r aku balik naik belon sensorang kt KLIA bagai tuh....yg cik hubby n da geng pon xbalik gak beraya kt Labuan tu, klu x mesti dh jumpa awal2...hehe...so, lpas raya aku balik Labuan depa2 ni buat jamuan hari kt dewan....depa2 yg xbalik ni la jdi AJK trmasuk
hubby aku....lpas isyak majlis start, sana kul 7 lbih dh masuk waktu isyak....time p dewan hujan renyai2 so aku bawak payung r ngn member2...elok je smpai dewan ada srg siswa ni (hubby aku) dtg kt aku cakap nk pinjam payung....aku time tu duk pikir klu bagi kang hilang plak payung aku nih....lama gak r aku pikir....punya kedekut kan...haha....tp nampak la dia nk cepat pastu siap janji lpas guna dia sangkut kt palang tepi pintu masuk tu....ok la, bagi pinjam payung....aku xkenal dia, aku ingatkan senior 3rd year...ok, jamuan mcm biasa la kan mkn2 n persembahan bagai...,abes story mlm tu....

Start la new sem....aku lupa dh subjek apa tp subjek ni teras universiti kot....so, smua course kena wajib pilih r subjek....aku ekonomi, hubby marketing....ditakdirkan kami pilih subjek yg sama n 1 class....hehe....hari pertama kelas tu, bese la pompuan2 duk barisan depan....n imam2 kt saf blakang2 kan....huhu...cam biasa smpai abes class....time kuar class (dewan kuliah), aku jln dlu depan mls nk srabut reramai....so tnggu mber aku kt depan ckit....jeng3.... Datang la srg siswa ni (bukan hubby aku) hulur skeping kertas....hehe....oldskul gitu kan? 'Awak, ni kawan saya bagi' ketar2 tgn weh....hehe....aku amik mber2 aku pon smpai....cbuk la duk tnya n suh baca surat tu....ekceli nota je, bukan surat brjela2 pon.... Yg beznye dia (hubby) tahu nama aku.... Aku pelik mana dia tahu nama aku ni? Dlm nota tu ada no.fon dia la, then ckap nk brkenalan bagai....wahh...hehe... Aku xingat lama mana aku peram nota tu, xlayan la kononnye...ngeeee.....1 hari xtau aku tnsion pasal apa, aku msg si dia ni....eceh....aku xkenal lg tuan empunya badan time tu, siyes....tnya la mana dia tau nama aku....katanye kt payung aku kan aku tampal tape n tulis nama kt batang payung tu.....haha....baru aku igt...aku takut payung aku hilang....dia la yg pinjam payung aku kt dewan jamuan raya ri tu.....then start kawan la....6 bulan brkawan msg2 kot kenal hati budi la konon2....jarang deting, siyes....sbb kami dua2 pemalu.....smpai ada kawan2 yg cakap dua2 pemalu n pendiam, nti klu jumpa mesti xjadi apa2 ni....hehe...wat eva....tahun 3 start couple...bahagia....jarang gaduh, jarang jumpa....klu trserempak ke aku malu gilew....huhu...xtau nape....

Lpas abes study n balik ngeri masing2 bru la bnyak ujian kami lalui dlm hubungan couple ni....aku kt ganu, dia kt kedah...dlu top up enset pon sbulan skali kot, kami dua2 bukan la dr family yg mewah...so tahap kesabaran n kejujuran sgt2 dperlukan time brjauhan tu....tp alhamdulillah dia sgt bertahan ngn perangai aku yg ntah pape...huhu....tq syg.....sehinggalah kami di akad nikah pd 4 jun 2010.... N tarikh tu bru je berulang kemaren dlu dgn tahun yg brbeza...dh masuk 4 tahun ngn kurniaan sorg cahaya mata....alhamdulillah syukur ya Allah...

Anak2 mama n papa....dis is ur parent story....huhu

Wah...menempek pic lama...ngeeee
Rindu plak saat2 indah ni
Dlu xpikir apa, pikir study jek...heeee


Bila plak nk p mlawat pulau cinta kami tu....hehe


Dapat la mkn kek di mlm ulang tahun itu....tq cintaku ^_^_



Slamat ulang tahun perkahwinan kita yg ke-4 abg a.k.a en.hubby syg.....


    

5 comments:

achiek anis said...

memory payung la ek sis...ngeh3...happy anniversary....

Baiduri said...

Hehe...skaki payung....
Tq anis =)

anajingga said...

happy anniversary baiduri...

Baiduri said...

Tq k.ana =)

LYAfrina said...

alhamdulillah
selamat ulangtahun y ke 4..
moga mahligai y dibina kekal hingga ke jannah..

memori terindah n sgt sweeeettt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...