Wednesday, February 26, 2014

Rumahku syurgaku~ kisah cat

Ok, nk sapu habuk ckit....musim2 panas ni habuk senang singgah klu lama xmngemas....ye dak?huhu....biasa la, mood update blog kadang2 kelaut jua...klu time rajin, cukup utk smnggu duk karang n3.... Klu dan mai mr.M, berabuk dkat 5 inci....huuuu
 Tp w/pon blog aku xberhapdet, aku tetap jengah blog uols....yg mana sempat aku tinggal jejak aku tinggal, yg xsempat aku lalu je la....hehe....jgn marah aaa....

Jom la nk share ckit perkembangan umah baru aku....sbulan lebih dah proses renovation n dah pon hampir siap, tinggal nk pasang kipas ngn cat je lagi....pastu bermula la moving project plak...in shaa Allah....

Al kisah pasal cat umah....kami ni ade masalah ckit bab cat... Dh jenuh duk menggugel, tp tetap xde tema bagai nk pilih cat....huhu....yg aku prasan warna grey is femes skrg kan....masuk je combain ngn kaler ape pon plus nampak moden gitu....kain langsir dh beli kaler grey, so haruslah ruang tamu jgk kaler grey....skali hubby aku silap beli kaler purple plak....tp light purple....so, xpe la kita cat dlm master bedroom kaler purple....sbenarnye purple xde dlm pilihan warna kitaorg lgsung pon....tp dh tersilap beli kan...nk g tukar hubby aku cam malu2 kucen plak....skali cat dlm bilik, woooo...xleh nk trima la wei....xtahu nk cakap camana, xmasuk ngn kami n xkena kt mata kami....hubby aku dh kuciwa....ok la, kita cat kt bilik tasneem....cian tasneem, aku dh booking awal2 ri tu ngn hubby bilik tasneem nk kaler pink lembut...sesuai ngn jiwa tasneem yg lembut....huuuu...tp skali hubby aku siap cat bilik tasneem ngn light purple ni....eh, sedap plak mata kami memandang....so, xde la rasa bersalah sgt....hehe...comey je bilik tasneem..... Err....master bedroom? Memandangkan lgsir pon sama ngn ruang tamu punya....kena cat warna grey jugek ler...

Pastu kisah dapur plak....sbelum cat ri tu pening2 lalat gak la kami pikir warna apa nk simbah kan... Yg tu depa cat coz diorg yg extend dapur....so, bg pilihan kt hubby aku, dlm duk pening2 hubby aku
pilih light corn.....hmmmmm....skali dh siap cat, wahhhh....nampak luas dapur....sonok coz kena ngn cat....memandangkan family hall sambung trus ngn dapur, so hubby aku pon skali kan jgk warna family hall ngn light corn....gituuu....

Jom usha gambar ckit...

Master bedroom warna grey....hubby aku siap amek EL weh nk mai cat bilik ni
Kes xpuas hati ngn kaler purple...huhu

Ni plak bilik tasneem....siap cat nampak cun plak
Cuma nk tambah wallpaper je ckit nti...

Ni dapur kami...light corn...pic amek dr family hall
Bagi aku nampak luas, xtahu la kot xmasuk meja mkn lg tepi dinding belah kanan tu
Sbelom renovate aku laki bini konon2 nk buh island kt dapur
Skali kira bajet tara cukup...haha
Kabinet dapur pon buat yg base dulu....wall kabinet hold dlu kasi tabung penuh balik
ngeeee...
Xpe, ade base kabinet pon dh alhmdllah bg aku ^_^

Area mendobi pon light corn jgk...dah sambung skali ngn dapur kan
xkan nk warna warni plak....karang xsemena2 jdi kabi kushi kabi gam...huhu

Ini plak ruang tamu yg blom cat lg...kipas pon xpasang jgk lg....


Oh, nk citer jgk ckit pasal area blakang ni
Belah kiri tu pintu dapur, means kluar dr area mendobi
(Jgn tgk umah blakang wall, itu umah jiran aku)
Yg ni depa cat kaler grey...hmmm, xmasuk ngn jiwa sbenarnye
Tp dh siap cat....pasrah je la....
Yg lain luar umah pon xcat lagi....itu adalah kaler asal...
Nti update lain bila dh siap cat bagai....in shaa Allah....


2 comments:

anajingga said...

seronok bermain dengan warna2 ni..tak sabar nak tengok hasilnya nanti baiduri..

rostina76 said...

salam kenal dr k.ros

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...