Wednesday, May 15, 2013

Tasneem baLik gaNu

seminggu sblom tarikh mngundi aku balik gaNu.... 2 3 hari sbelom tu mak aku pengsan, cuak ok... mak aku xpenah2 pengsan... tp ye la, sakit xmngenal usia.... tambah plak mak aku dh pon b'usia 63 tahun.... mcm2 pyakit boleh singgah.... tp alhmdllah mak aku skrg b'tambah chat....cuma masih xlarat.... aku mampu duk 2 mnggu je kt sana utk jaga mak aku.... slebihnye hope abg sulong aku pantau2 la memandangkan dia memang tinggal sebumbung ngn mak aku.... kepulangan aku menceriakan ckit mak aku coz dpt main ngn cucu dia ni..... dekat smnggu jgk tasneem nk biasakan diri dia kt sana.... tambah plak papa dia juz p antar je 2 mlm.... rindu kt papa lagi.... tp lama2 dia ok jgk ngn tok dia.... cuma ngn pak Long dia je smpai hari nak balik kedah pon tasneem xmau ngn pak Long dia..... huhu.... mcm pak Long bela ghost plak.... 

 sonok jgk balik umah mak sndiri lama2.... paling lama duk time b'pantangkan tasneem ri tu.... pastu balik sana 2 3 mlm je.... balik pon 2 3 bulan skali.... huhu.... nasib la dh jodoh ngn org utara.... tu pon kira alhmdllah jgk hubby aku masih tolerate ye dak? syukur ngn apa yg Allh bagi pinjam.... apa pon aku doakan mak aku sntiasa chat n dipanjangkn usia utk trus b'ibadah kpd-Nya.... 

sonok2 jgk.... tp minda aku cam black out ckit pasal dunia luar kt sana.... xde tenet ko.... bagus jgk, leh aku tumpukan sepenuhnye kt mak n tasneem....hehe... klu dlu pkai broadband boley le hangkut pi mai-pi mai.... skrg dh pkai p14g, xde berangkut ler.... ok, spanjang duk ganu dh bnyak prkara baru tasneem dpt... yg paling special is tasneem dh bley jalan lesen P.... di usia 11 bulan tasneem dh bley jln (^_^), gud job my gurL.... pastu gigi ats tumbuh lg sbatang, total is 4 btg gigi di usia 11 bulan...huhu.... then, dh pndai wat isyarat babai.... lagi, pandai pnggiL ayam....haha.... n paling bez bila tnya 'mana dhiya tasneem?' otomatik tasneem angkat tangan n senyum smpai ke tlinga.... comey gilew....hehe..... em, 1 g bila suh sayang(cium) mama..... tasneem akn hulur pipi dia....haha.... ptutnye aku yg hulur pipi suh dia cium.... 

ok, nk tempek ckit gambar budak yg riang-ria bru dpt kaki nim....















haha....balas dendam ckit coz lama xhapdet blog kannnn..... so, tempek gambar bnyak la ckit.... gambar paling mahal adalah yg last skaLi....hehe.... jgn marah ye my tasneem... natural punye bru bngun tido, smentara tnggu bubur nasi masak.... mama kasi mkn buah jambu dlu.... ala, tasneem bukan mkn sgt pon... b'kenan dek krana warna merahnye ajo kannnn....

hmm....dh balik sg.petani ni rindu plak kt mak aku.... klu panjang umur n murah rzeki raya ni plak la balik sana kot....huk2...

i love u mak!!! sLamat hari IBU....mmmuuuaaahhhssss....

 

3 comments:

Ratu Hatiku said...

Semoga maknya sentiasa sht ya.. Amin
Alolol..comelnya Tasneem..dengan gigi dia tu.. cute sgt.. :D

fiqkbe said...

amboi sukanya dia dah boleh jalan ye ;D bila tgk muka tasneem lama2 mcm ada iras2 darwisyah lak. myb sbb masa fiq ngandung dulu asyik tgk muka tasneem kt blog ni je kot. hihi :P

mama ila said...

comel nya Tasneem..macam2 aktiviti kat kampung yer... ganu kat area mana yer??? hehe..ila pun org ganu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...