Friday, March 8, 2013

al-kisah tupperware

hmmm.... sblom2 ni aku agak terkilan ckit coz IKEA xde kat sg.petani ni....huhu....jeles hokey nengok uols menyoping kt sana... nak beli online pon xleh jgk... b'tambah2 jeles aku....hehe....boley ke gitu? tp xde la smpai tahap meroyan... ala, aku bukan nk beli ape pon, food storage je pon... klu ikutkan kt supermarket lain pon belambak.... tp terkenan jgk yg IKEA pnya....huwaaaaa..... nk wat camano? al-kisahnye redho aje la... aku nak cari set tupperware yg bnyak n murah tu... susah nk jumpe tau.... hari tu aku ade la tgk dlm katalog LENO ade la set tuppeware yg aku nak tu, harege pon belas2 inggit je... tp malangnye aku terlepas tarikh promosi tersebut... redholah di situ.... baru2 ni p tesco, eh ade plak set yg mcm aku nak tu... rm16.90=11pcs... ok la dari xde kannnn.... punya la tamak amik 2 set....


w/pon dlm diri masih inginkan yg mcm IKEA pnya,
dpt yg mcm ni pon kira ok jgk la...dr xde lgsung...

tp yg buat aku sgt2 keciwa skali lagiiiiiiiii......esknye elok je katalog LENO smpai depan umah, n set tupperware ade promosi.... rm18.90=20pcs.... waaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... kejam.... aku baru je beli 2 set kemaren... tunjuk kt hubby aku katalog tu ngn harapan dia kata 'jom p beli'.... tp malangnye ayat yg t'kuar dr hubby aku 'org tamak slalu rugi'...... huhu... patut ke? memang pon, klu aku beli 1 set je kt tesco konpem2 aku dah boley kebas yg kt LENO tu.... sedih hokey... xdapet mak nk nolong.... redho lah skali lagi.....huk2

wajah terbaru esbok aku

sblom ni klu bukak esbok aku akn nampak plastik je.... sume benda aku main bungkus dlm plastik.... semak hokey... ni kira ok la ckit w/pon plastik masih ado....hehe (nk sedapkan hati sndiri je)... em, w/pon aku simpan dlm tupperware, tp aku lapik ngn ketas surat kabar lama yek... utk elakkan berair...  erk, tiba2 je aku rasa mcm nk esbok yg lebih besaq dr ni....huuuuu.... mngarut dah....

 

3 comments:

achiek anis said...

sis...yang ikea tu saya ada tapi penutup dia nipis senang rosak...tgk yg sis beli cm tebal sikit penutup nya tu...lg berbaloi kot...hehe

achiek anis said...

sis...yang ikea tu saya ada tapi penutup dia nipis senang rosak...tgk yg sis beli cm tebal sikit penutup nya tu...lg berbaloi kot...hehe

With Julia said...

Good job mama baiduri...mmg kemas sebelum dan selepas kan...xper wpun IKEA tuh jauh yg ptg ada je kedai2 berdekatan supply tupperware...janji konsep yer sama simpan dan cantik :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...