Friday, February 15, 2013

Memory CNY 2013

waaaaaaaa........... dah bnyak citer yg ketinggalan....xbesh...huhu.... xdan la wei nk b'n3 skrg... aku bukan bleh duk kejap2 dpn lappy, paling kurang pon nk kna 2 3 jam baru puas hati....huhu (ngado lebih).... em, k la nk ringkas2 je.... cuti CNY baru ni balik ganu ^_________^ wah, lebar gitu senyumanku.... ingatkan xjadi, tp alhmdllah hubby dpt gak cuti pada hari Jumaat.... so, pagi tu berangkatlah kami..... aku pkul 4 pagi dh t'jaga... em, dh jadi mak2 kannn..... so mcm2lah nk kna buat... salah satunye nk kna masak bubur tasneem utk bekalan dlm perjalanan.... masak bubur bukannye 5 minit.... haruslah bngun awal2.... 

alhmdllah gak masih x jem pada hari Jumaat tu.... so kami santai2 je la layan journey yg berjam2 nk smpai ke ganu... kesian tasneem, cemuih dia duk dlm kete... xleh nk membuas sgt....hehe.... 


stop kt Titiwangsa n Bukit Bunga utk suapkan tasneem mkn...


time ni tasneem dh start masukkan jejari halus dia dlm mulut time aku suap mkn....heran jgk tp aku pikir myb tasneem dh start nk explore mkanan dia kot... aku ignore  je la.... smpai la hri ahad (CNY) kt umah mak aku, tasneem mnangis time aku suap bubur kt dia... xpenah2 pon dia camtu hokey... last2 aku masukkan jgk jari aku dlm mulut dia kot2 ade ulser ke hape ke... rupa2nye gigi bawah dh kuar.... haha, teruje gila mama kau ni nak.... jam2 tu jgk tasneem demam... aku plak punya la sengal ubat ank xbawak, kinik mana nk bukak CNY tu.... kesian tasneem, tp nasib baik demam tasneem xteruk sgt... tepek cooL fever n bagi hisap susu sejuk la kpala dia.... pastu suam2 bagi susu balik.... gitu ler...  risau jgk takut2 demam tasneem melarat... tp alhmdllah demam yg biasa2 ajo...





nampak cam demam kan?
tp aktif mcm org xdemam ponn...
papa ckp demam bohong....hehe
em, nk z0om kt gigi tp xnmpak gak....bru kuor matanye....huhu


alhmdllah gak time balik SP tasneem dh ok dr demam...aku ingtkan dh boley kot wat f0od finger kt tasneem....try la wat lempeng kentang, tp nmpaknye tasneem blom b'sedia laa.... xpe2, mama jgn kalut yek... bg ank ade gigi bnyak ckit hokey bru la wat mcm2 f0od finger tau....  yg beznye tasneem dh boley mkn buah pisang....ala, itu pon nk kecoh....huhu....ye la, sblom ni dia asyik wat muka je klu aku bgi buah pisang.... so pasni boley la mama wat puding.... haha teruja nk wat mcm2 makanan kt tasneem...  skrg tasneem masih b'selera ngn bubur nasinya.... n tasneem jgk dh boley mkn telur....hehe

apa yg tasneem boley buat skrg? em, dh boley merangkak...tp bru lesen L... cubaan utk bngun masih dlm proses (asyik nk pnjat mama je...) duduk dh lulus.... tu je kot.... timbang utk 8 bulan bru2 ni dh 7.8kg... ok la kot utk baby gurl kan... ok, smoga trus m'besar ngn chat ye anakku...mmmuuuaaahhhhssss..........i lap u....


 

3 comments:

shazrina said...

bukan main berjalan lagi tasneem ye ..semoga membesar dengan kuat ..yeaaaahh ..

achiek anis said...

ok la tu berat tasneem 8 bulan 7.8kg...airis dah 10 bulan baru 7.1kg...yg penting drg cergas n cerdas kan...:)

Aty_Fared said...

Biler ank dah tumbuh gigi lg teruje nk buatkn mcm2 mknn kan..:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...