Monday, March 31, 2014

Peluang kedua....

Alhamdulillah...dh smnggu lebih aku brpindah ke rumah baru... Barang2 pon xabes kemas lg...brperingkat.... 2 3 mnggu ni memang aku penat, duk mngemas dr umah sewa smpai la masuk umah sndiri ni...kadang2 tu penat yg mlampau2, buat kje ckit je...eh, btul ke aku penat ni? Ok, mayb jgk pLus aku xcukup tido....sbelom pndah mlm2 aku duk mnjahit nak siapkan lgsir...xnak togel2 nti kan.... 2 3 mnggu ni jgk mood aku nk mngarang n3 kt blog trsgt la ditemani mr.M....niat hati nk sgt2 up n3....tp bru je nk start mnaip trus je hilang mood....so, brkmpung la blog aku....huhu....

Ni dh msuk umah bru, 2 3 hari ni kjap2 rasa nk pitam....rasanye aku xde la mlampau sgt kot buat kje smpai xmakan ke hape nk pitam bagai....mulut ni asyik la nk mngunyah je pon....dh tu lpas mkn eh payau2 plak tekak...kjap2 rasa pahit plak...dh kenape....huhu....pastu klu tgk makanan yg masam2 eh mcm kecur plak terliur...haaaa.....aku mcm knal je hint2 n signal2 ni....tp xbrani nk pikir jauh....juz brdoa smuanye kje Tuhan.... Tp ye la, dh 3 mnggu lbih pon cik P kelewatan....so, mari la kita mnyedapkan ckit hati yg ragu2 ni....klu ade alhmdllah, bleh jaga pemakanan n buat kje2 ringan je....klu xde pon xpe, dh terjawab n xyah nk bimbang2 kan....

Halamak...rasa cam pnjang plak aku mngarut, ntah uols paham ke x...huuu...hampunnnn.....

Xreti la nk celoteh pnjang2.... Jom tepek gambar...

Alhamdulillah...rzeki...
Aku masih diberi peluang utk merasa 
Mngandung utk kali ke-2
Trima kasih ya Allah....

Ptg kemaren balik umah MIL kejap, so singgah kt farmasi...mula cek tekanan darah 110/60...
Rendah hokey...dats y la aku cpt penat...
Pastu bli test kit....smpai umah mil trus cek....
N trus naik double line ngn terangnye....
Huhu....melompat sat dlm blik air....ngeeee
So, hubby la org pertama yg thu....
Ahli fmily lain xthu lg, trus aku msukkan dlm blog ni....
Thu blog aku xde la rmai sgt yg baca, tp juz utk merakamkan 
Kenangan indah ini...hamil utk kali ke-2...
Tasneem nk jdi kakak dh oi...
Tp susu badan pon xlepas lg tu....huhu....acaner?

Ya Allah....Kau jagalah & lindungilah kandunganku ini...
Ameeeennnnnn.....



6 comments:

bunga april said...

Tahniah kak su..xsbr nk tgk ank buah bru..

Baiduri said...

Tq mira...=)

jaja_NorLiza said...

waa..tahniah dear! best nya preggy...rindu...

Baiduri said...

Jaja_Norliza: mekasih...alhmdllah....

Xpe, pasni turn jaja plok...in shaa Allah =)

Aty_Fared said...

alhamdulillah...tahniah...rezeki.. :) banyak kan rehat..pindah memang memenatkan...nak tunggu habes kemas makan tahun gak tau..hahaha

Baiduri said...

Tq aty....in shaa Allah....

Hehe...sye pecaya mkn tahun....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...