Wednesday, August 1, 2012

TASNEEM OH TASNEEM

hmm...aku xleh nk bayang camana ek mommies yg bkerja bleh uruskan baby kecik, uruskan husband lg... rumah lagi.... aku suri rmah spenuh masa pon kelam-kelibut rasanye...huhu... memang salute r  mommies yg rmai ank kan? ibarat supermak...hehe.... dlu time pegnent bkn main lg aku duk fkir xnak ajar ank tido dlm buai, kononnye nti nk g memana kna brngkut bagai laks... tp lpas branak ni xde maknanye ko nk ajar ank kecik xnk tdo lam buaian.... duk dlm pantang bleh la pas mkn tdo, pastu ngadap ank 24jam xyah wat pape kan... mak aku dh ckap beli buai-beli buai, tp aku cam dh ada ank 10 slambe gtau mak xmau ajar ank tdo lam buai..... lepas je abis pantang, nah bru ko tau..... nak wat kje umah pon xleh... ank nk b'tempek 24jam... padan ngn muka kan... omak dh ckap, tp nk b'lagak lg.....huwaaaaaa.......... so, bila balik duk umah sndiri aku dh pesan siap2 kt hubby tlg beli buaian....amik ko...hehe.... terpaksa la ajar ank tido dlm buai jgk, nk wat camana kan... btul la org2 tua ckap senang nk wat kje umah klo ank tdo dlm buai, lebih nyenyak n lebih lama ckit lenanye.. 

w/pon kt umah sndiri tasneem tdo lam buai, alhmdllah bila balik umah mak mertua hari mnggu xde la smpai brangkut bagai... tasneem pandai plak tdo camtu je tanpa buai... so, mitos la klo ank tdo lam buai nti nk g memana kna bwak buai skali....hehe... alhmdllah jgak tasneem dh masuk 2 bulan, berat pon dh 5kg... sonok kan bila tgk ank makin m'besar.... sonok jgak bila ank bnyak ragam (sabau je la...) huhu.... yg paling mncabar ragam tasneem stakat ni bila dia tdo puas2 siang hari, pastu tgh2 mlm kang ajak aku mnyembang cam kt kedai kopi laks....uhuuuu.... bleh gitu? kdang2 start kul 10 mlm smpai kul 2 3 pagi...klo xlayan dia akn test suara mlm2, ksian kt papa dia lak nti xleh nk tdo... bulan pose ni lagi la, mnyembang smpai kul 4 pagi... 4.30 nk bngun siapkan mkn sahur lak... huhu, aku memang xyah nk diet2 dh, dh kering cam dlu balik dh....hehe....tasneem oh tasneem.... xsabar aku nk tnggu tasneem b'alih bulan ke-3 plak, kot2 la berubah angin dia plak nti kan....

hmm....ri ni dh 12 ramadhan, baju raya xbeli lg.... myb hri sabtu@ahad ni p beli, hope tasneem xmeragam time aku pilih baju nti....huhu.... ehem, tema thun ni kuning bata@ kuning gold...hehe beznye beraya ngn org baru thn ni, xde la segan sgt kan (^_^)

papa tidokan tasneem, pastu ngn papa skali tidonye...hehe
(mood: bahagia)

w/pon papa tido, tgn tetap pegang buai...
(tukang ayun buai yg tegar) ngeee....

pasan x tali skiping yg sangkut kt buai tu?
hujung tali satu lg kt meja lappy,
so bila papa ngah online klo tasneem
mnggeliat ckit pon papa trus je 
tarik tali tu...hehe...papa kan tukang
ayun buai yg tegar....ngeee

xsabar nk beli baju raya ni.....eheeee.... xsabar nk beli utk tasneem sbenarnye =)



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...