Tuesday, February 14, 2012

25 minggu

Alhmdulillah dh msuk 6 bulan lebih baby kt dlm peyut ni....smoga anak mama sihat2 n trus active ye syg...tendang je perut comey mama, mama xkisah....klu baby xtendang mama risau tau... kemaren baby active je start sblum subuh...rest jap, kul 9 lak, rest jap, kul 12 lak...pastu rest lg, kul 2 gerak lg...rest n kul 5 plak tendang2....mama happy tau....tp ri ni nape baby cam penat je? sblum subuh tdi xde pon kejutkan mama.....pastu dr pg smpai t/hari baby lgsung xactive......waaaa, mama risau.....saje nk main2 ngn mama ek? ni nk masuk kul 2 bru la mama rase baby gerak ala2 sentimental gitu....alhmdllah......nasib baik mama xcall papa lg...cuak la syg coz u r buah hati yg kami tnggu2 ok.....

aku memang akn cuak tahap gaban bila anak dlm perut ni xde tendang2 hokey...bnyak pngalaman momies aku bace yg kurang bez bila baby dlm perut kurang gerak.....dats y la aku cuak, tnggal 3 bulan lebih je lg baby nk kuar (insyallah)....n aku berharap sesangat smua dipermudahkan....amin...

baru je kemaren dlu check up kt KK...jantung baby normal, n aku plak dpt suntikan kancing gigi yg pertama....n ri ni bru rase ok ckit kebas2 kt tgn ni....alhmdllah.... tp yg xbez hb aku lgsung xnaik2....penat aku telan ubat hari2....huhu.... hri tu aku telan obimin, p check up hb xnaik, hokey aku try ubat yg KK bagi lak....p check up stil da same, n skrg aku try telan balik obimin....xtau la leh naik ke x...huuuu.....berat badan utk bulan ni alhmdllah normal je naik berbnding bulan lpas....yg lain2 pon sume ok je.....

Ya Allah, smoga anak dlm kandunganku 
sentiasa berada dlm jagaan & rahmatMu....
ameeen ya Rabbal alameen....

6 comments:

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

moga selamat semuanya k..jaga diri..jgn lupa ngaji selalu..

amal said...

sama lah kita, selalu takut kalau baby tak gerak.. selalula kacau2 dia.. dapat gerakan yg slow pun jadila drpd x gerak langsung..

Baiduri said...

tQ ibu rafiq n aishah...insyallah =)

amal: btul 2....klu ade gerak2 bru senang ckit nk wat kje umah....hehe

ibuhebat said...

bila tak peknen rasa rindu pulak rasa baby tendang2 tu :)
jemput ke blog akak http://hebatkan.blogspot.com

NOR said...

klu bby kurang/xgerak mmg risau...insyaallah,nor doakan smoga smuenye slmt dan b'jln lancar...

bestnye pandai m'jht...hehehe...

fazilzura said...

tq sudi singgah blog kite..

tahniah , x lama lg bergelar ibu .. baru complete life kan .. leps tu akan rs ler cmner baby membeso , masa tu kene banykkan sabo le hihihih.. tp kdng2 tu leh jgk bertukor ijau dgn peel budk2 ni.. tp itu ler penawar & pengarang jantung .. kalau xde, sure sunyiii je rs..

** zr syukur now dh masuk 2bln kandungan , tp perut beso ..mengah rs nye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...