Wednesday, May 25, 2011

KARNIVAL BANK RAKYAT BERSAMA SINAR

TAPAK EKSPO TAMAN RIA JAYA
SUNGAI PETANI, KEDAH
27 & 28 MEI 2011 (JUMAAT & SABTU) 

start mnggu lepas lagi hubby aku dh sibuk...mnggu ni lagi la pening kpala hubby aku, coz kna handle benda alah ni....ala, kat atas ni la....cam karnival 'jom heboh' plak.....kesian hubby aku...tiap2 hari balik kje memang letih gile aku tgk muka dia....huhu........

pada sesape yg berdekatan ngn sg.petani bleh la dtg bawak fmily......em, myb bez kot....bnyak aktiviti untuk ank2 pon ade.....huuuu.....aku bleh p ke x ek? xde geng la .....

tp mnggu ni aku pon sibuk jgk....bnyak pasang baju nk kena siapkan.....pastu, mnggu depan balik Dungun....yes! yes! yes!.....haha....xsabar aku....hubby dh amik cuti awl2 nk balik ganu.....tQ laling (^_^)......xpe, sibuk2kn diri dlu mnggu ni, pastu kita enjoy...balik ganu, p kenduri mber2, p padang besar lg......hehe......hokey, pendek saje n3 aku ri ni...nk p start menjahit dh.......daaaa~

Monday, May 23, 2011

Nur Kasih Da Movie


sape dh tgk citer ni....angkat tgn! aku (smbil angkat dua2 belah tgn)...haha...bru kmaren p tgk ngn hubby....uols dh tgk ke? bez ke idok? huuuu....aku ngantuk duk tnggu citer ni abes kmaren...hubby aku kate mcm tgk drama je....huhu, xbez la.....sesape yg xtgk g better bli dvd je la klu nk tgk sgt2 pon....yg aku pasti, drama b'siri lg masyuk dr movie die......rugi je p tgk citer ni kmaren, tp hajat aku ngn hubby nk tgk 'Fast 5' sbnarnye kmaren...apakan daya, tayangan last belah mlm....xde maknanye aku ngn hubby nk tgk wayang mlm2....huuuu......nway, aku suke lagu nur kasih (^_^)~nyanyian Tiz & Yassin..........

Friday, May 20, 2011

aktiviti hari jumaat

hmm....sbnarnye hri ni adalah sperti hri2 biasa yg aku lalui....cumanye, hri ni x ade kain baju utk dijahit....aku plak gian nk tekan mesin jahit....hehe....so, aku pon surfing la....dlm duk2 syok, aku t'jumpe blog maya (link).... bagus bangat, ade tutorial buat 'tote bag'...tp aku plak xde kain nk buat, huhu...sedey.....cume, aku ade cebisan kain batik yg aku jahit kmaren....explore punye explore, dpt la idea nk buat beg kecik ni, aku pon xpasti org pnggil ape beg besar ni......ni pic nye (^_^)....

ok x? mcm2 bleh taruk dlm ni.....tp kcik la, xbsar mcm 'tote bag'....

belah dlm beg ni aku guna kertas pelapik keras (pelapik leher baju melayu)....so, beg ni xde la lembik kan =)

masih ade lg cebisan2 kain batik....nk buat 1 lagi beg pon lepas ni.....hehe
so, ade jgk la aktiviti aku ri ni...nti klu hubby balik kje n tnye buat ape ri ni? jahit beg yang.....haha....padahal 30minit je pon aku jahit....hik3.....uols yg suke jahit2 pon bleh try ek, sonang je....n bnyak gunanye, kain cebisan jgn dibuang camtu je.....rugi tau =), k slamat mencoba....piss~

Wednesday, May 18, 2011

Pulau Lagenda

kali ni kisah rombongan cik kiah ke pulau langkawi lak (14,15,16/05/11).....hehe....p 2 buah kete 3 hari 2 mlm n naik kot kuala perlis....mak mertua aku la yg tingin sgt2 nk p langkawi, so hubby aku pon booking la umah bank kt langkawi nun...yg kesiannye mak aku, dh cnfirm2 nk ajak die, tp last2 xde tiket bas nk mai utara ni....waaaaa....ksian mak aku. aku janji pd diri aku sndiri, len kali klu nk p mkn angin rmai2, aku sndiri yg akn balik amik mak aku kt dungun nu...huhu...biar puas hati aku......tp nsib baik mak aku dh penah jejak ke pulau lagenda tu, myb mak aku rindu n tingin nk jejak skali lg.....tp tu la, xde rzeki die.....

tmpat pnginapan kami, Chogm Villa.....btul2 duk Pekan Kuah

round2 p.langkawi....singgah pantai Chenang

Makam Mahsuri~

merakam memori kt teratak mahsuri (nsib bek xruntuh...kih3)

piss (^_^)

xsah klu xdtg cni ok =)

wajib~da only us...haha
myb len kali aku dtg cni lg, tp juz kami b'2 shj ok....ksian hubby aku xsmpat nk nek kete kabel, mklum la rmai2 dtg juz nk shoping....mak mertua aku nk borong pnggang-mangkuk, tok nk borong mcm2 jnis ken batik, pak Lang nk borong rokok, bla bla bla....adusss.....sudahnye, blik sg.ptani aku trus dserang demam selsema.....waaaaa......dh la kmaren hubby cuti hri wesak, dh 2 mnggu plan nk tgk wayang ngn hubby, sudahnye melepak kt umah je d hri cuti.....adakah ptut? adakah ptut? huhuuuuuuuuuu...................nway, smoge aku cpat sembuh dr demam ini....ameeennnn =)

Tuesday, May 10, 2011

senarai harga

ok, meh aku wat senarai harga utk tempahan baju ek....hehe

 ok, ni baju kurung biasa customer aku yg dh siap (saiz XL) = RM25 (sepasang)

 tikam leher karipap = RM5

 ni baju kurung biasa kanak2 umur 7 tahun yg belum siap tang bawah baju n sembat kt leher = RM15 (sepasang)

 zoom ckit kt lengan....

 ni baju kurung biasa kanak2 umur 7 thun jgk yg dh siap

zoom ckit kt kain kurung....kot2 uols nk tgk jahitan aku (dijamin puas hati n selesa utk dipakai...hehe)

  1. baju kurung biasa = RM25 sepasang, + tikam leher = RM30 sepasang (kain susun/kain likup)
  2. baju kurung pahang/pesok gantung/riau = RM25 sepasang (kain likup/kain kipas/kain susun)
  3. baju kurung kedah = RM20 sepasang (kain likup/kain kipas)
  4. baju kurung moden = RM30 sepasang (kain likup/kain kipas/kain duyong)
  5. kebaya labuh/singkat = RM30 sepasang (leher mazuin/leher kebarung/leher tinggi)
  6. kebarung = RM30 sepasang


available call me: +6019 513 8283
emel: suzirizumskal@yahoo.com
    zie3730@gmail.com

kediaman: No.223F, Lorong 38, Taman Sejati Indah, 08000 Sg.Petani,   Kedah.

TR0087440-M

impian kecik tercapai....

wah...tnggal 2 Mei 2011, maka t'lahirlah sebuah mesin jahit tepi brand singer untukku....huhu...sbnarnye mesin tu dh lame lahir, tp aku bru milikki.....alhamdulillah ya Allah.....suke bangat smpai t'bawak2 dlm tidur....tnggal x mngigau je...hehe......setelah skian lame aku m'impikannye.....murah je dol, rm1200....mak aku p tgk kt kdai yg rm 2000++, smpai b'kecai harapan aku saat m'dgrnye.....tp bile hubby p check lain, aiks.....rm1249 je yang.....cash, dpt la rm1200....suke3........

ni la pujaan hatiku....akhirnye mnjadi milikku (^______^)

aku giat mnjahit skrg ok....lihatlah benang2 di bwah mesin t'sebut...ngeh3.....suke tahap dinasour....wah....

eh, ade model sambilan plak.....rasenye xmndi lg ni....kih3.....
walau apepun....10s bebanyak kt mr.hubby coz very supportive......i luv u very much laling =)....hehe.....so, hari2 mendtg tidak mendatangkan kebosanan lgi buat diriku ini kerana ade sahaja kain utk dijahit....(ayat very skema ok).....k. la....aku stay amik tempahan utk pkaian wanita yek....meh ler tempah rmai2 kt aku (kurung biasa, kurung riau/pahang/pesok gantung, kebaya, kurung moden, kurung kedah...ect)..............

Friday, May 6, 2011

KASIH IBU

Kasihnya ibu
Membawa ke syurga
Kasihnya saudara
Masa berada

Berkorban raga
Rela binasa
Berkorban nyawa
Tanda kasihnya

Kasihnya ayah
Sanggupkah berpisah
Dan kasih anaknya
Berkorban nyawa

Biar pun jiwa
Akan tersiksa
Ikhlas dan rela
Asal kau bahagia
SAYA SAAAAYANGGG IBU SAYA..............!!
SELAMAT HARI IBUUUUUUUU......MMMUUUUAAAHHHHSSSSSx1000

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...