Friday, July 8, 2011

Koleksi Raya lagi.....


Salam...n slamat hari jumaat sume....jom cuci2 mata ckit ri ni.....aku bru je siapkan spsang baju rya custmer aku yg tgh mngandung....due dia lpas raya, so opkos tyme raya ngah sarat kan......
ok, aku buat smple je...ikut khendak tuan empunye baju ni la.....leher nak bulat, letak zip smbunyi n kt tgn letak benang elastic 2 line jer.....cumanye aku tambah ckit taruk tali utk ikat kt blakang....bru ok ckit kan?

 
 aku xde patung nak kasi sarung baju ni, so aku amik je model bidang terjun.....so, mcm ni la rupe bila dipakai....(abaikan model bidang terjun t'sebut....hahaha)

 okeh, ni plak baju kurung pesok buluh....ade yg xtau ke pesok buluh camane? same je mcm baju kurung biasa, bezanye kikik xde yek....so, baju ni akn mnampakkan body ckit....1 lg atas p'mintaan tuan empunye....dia nak leher mazuin....haa, mcm dlm gmbar kt atas ni la lehernye.....

 ni baju kurung biasa, tp tuan empunye nak kain kipas (susun blakang)....klu org kedah panggil kain senyum....hehe...aku pon nak t'senyum ni =).......ops, tang tgn xsiap lg, nak taruk benang elastic....on progress yek....

 ni plak baju melayu dewasa leher baju kurung......dah siap, cumanye tang leher aku ngah jahit tulang belut......leceh ckit, tp b'baloi klu siap.....so, yg ni pon on progress.....hik2

 haa....yg ni baju melayu leher teluk belanga kanak2 umuq 7 thun.....ibunye mintak taruk getah je kat pinggang, n ade poket la......3 pasang sume skali coz 3 badik.....dah siap sume, tp......lubang butang baju belom ditebuk....eheeeee......

ni pon baju kurung pesok buluh jgk.....leher biasa.......

hmm.....ade bnyak pasang lg baju2 raya yg nak kena siapkan..... suke3..... hobi aku kan menjahit, so smbil2 masak, smbil2 tgk tv, smbil2 mkn ais krim, smbil2 borak ngn hubby pon aku bleh m'jahit.......no tnsion2(^_^).... hope impiana aku t'capai 1 hari nti....tungguuuuuuu..............ewahh.....hehe

4 comments:

fAttAh vs aDiLLaH said...

rozie terima lg x tenpahan utk raya....ingat nk tempah kat rozie la..tp ukuran kena ambik lps brsalin la..klu ambik ukuran skrg ni cnfirm xsama kan...nnt dtg le kg dila tgk baby leh bg baju sruh rozie jahit...demand lebih plak customer ni...hehehe

batu baiduri said...

insyallah....klu ade rzeki rz n dzul p mlawat org baru.....take care tau dila =)

Gegegurl said...

kak..baju sue jd model tu...uukkkeerrrnyeee....hehehe

batu baiduri said...

gegegurl: hehehe....su xmrah kan....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...