Thursday, November 17, 2016

2nd bezday thaqeef

Alhamdulillah.....hero kecik aku dh masuk 2 tahun hari sabtu baru2 ni 12 nov 2016.... syukur beliau sihat walafiat n aktif slalu.... plus manje2 jugak xleh brenggang ngn mama langsung.... xpe la nak, kot2 nti adik baby kuar nampak la mcm abang ckit awak yek.....hehu

Sbelum bezday thaqeef biras aku dh plan nk sambut bezday ank2 kami skali...sofia n ucu bulan 10, qayyum n thaqeef bulan 11 so nak sambut sekali harung.....ok la, aku follow..... katanye nk beli kek sebiji, then aku beli sebiji..... dia buat menu mee bandung, kek kukus, bihun goreng singapore.... aku buat agar2 0 je, pastu goreng nugget n sosej utk budak2 katanye.....

So, sbelum balik kampung hari sabtu baru ni hubby singgah pekan jap beli kek secret recipy tulis nama thaqeef n qayyum skali sebab 2 org ni sama baya, beza 10 hari je..... sampai kampung aku tempek la happy bezday kt dinding, suruh hubby tiup belon bagai kami laki bini duk gantung belon sebab biras aku kata meriah ckit klu ada belon2.....asalnye aku xterpikir pon belon..... last2, time angkat meja dia p letak kt luar, hampar tikar bagai mkn kt luar.....aik, nape xmkn kt dalam? kt luar senang katanye..... huhu.....dahtu, aku gantung belon nk buat hape? xpe la.....benda kecik kot....xyah meroyan sgt..... time potong kek plak lg sedih.....mcm bukan bezday anak aku....kaklong tasneem pon terpinggir, tengok dr jauh je.....mesti kaklong heran, kek adik beliau tapiiiii.......hmmmm, xpe la.....benda kecik kot..... kek 1 je, biras aku xdan beli..... siap amik gambar aku bg hs kt hubby.....eh, mana gambar kek?hubby tanye..... halamak, aku lupa.....siyes!! sedih weh xde gambar kek bezday thaqeef.....ada la gambar depa2 duk depan kek tp xnampk tulisan bezday thaqeef.....itu kan bezday kek beliau.... hubby aku dh muncung.....aku plak serba-salah sebab time amik gambar tu aku stress dh tgk kaklong intai2 dr jauh je, terus lupa nk amik gambar kek..... yg dtg meraikan pon org2 tua je, bebudak 2 3 ketul je.....mana nk meriah..... aku pon xde mood nk tempek gambar kt cni, nk tempek camana klu dah background nampak ampaian smua.....spoil betul..... time balik hubby kata klu buat kt umah sendiri pon xpe....kesian bezday thaqeef kali ni..... asalnye hubby aku plan nk beli pizza je ajak bebudak dekat umah smbut bezday thaqeef.....bebudak dekat umah aku sporting..... xpe la, klu ada rzeki tahun depan kita plan leklok ye thaqeef......its ok, xde kenangan bezday awak kali ni.....sob2.... mama memang terkesan ckit tgh2 pegnen ni.....huhu

Ini kad bezday kaklong buat khas utk thaqeef
Kaklong mlm sbelum 12 nov.....time thaqeef masuk tdo dh
Kaklong lukis lori sebab thaqeef suke lori kan...
Siap ada dinasour lgi
Nak lukis reben xbleh sebab awak boy kaklong kata
Hepy bezday ye hero mama
Jadilah khalifah Allah yg soleh....
Salam syg dr mama, papa, kaklong, n adik baby ^___^


Ya Allah,
Jadikanlah anak kami anak yang soleh ya Allah. Yang menyejukkan mata kami memandangnya ya Allah. Jadikanlah anak kami ahli syurga ya Allah. Dorongkanlah hati mereka untuk melakukan amalan amalan yang membawa mereka ke syurga Mu ya Allah. Jauhkanlah hati mereka daripada melakukan amalan amalan yang membawa mereka ke neraka Mu ya Allah. Tetapkan lah hati mereka untuk menunaikan solat. Janganlah Kau melalaikan mereka dengan perkara perkara yang tidak berfaedah ya Allah.

Ya Allah,
Kami tidak mampu untuk mengawasi anak anak kami setiap waktu ya Allah. Kami serahkan anak kami untuk berada dibawah penjagaan Mu ketika mereka tidak bersama kami ya Allah. Gerakkanlah hati mereka untuk berada di tempat tempat yang Engkau redhai. Dan jauhilah mereka daripada berada di tempat tempat yang Engkau murkai.

Ya Allah,
Perkenankanlah doa doa kami ini. Kami memohon kepada Mu kerana Engkaulah tuhan kami. Kami meminta kepada Mu kerana Engkaulah yang menciptakan kami. Kami merayu kepada Mu kerana Engkaulah yang Maha Mengkabulkan doa doa kami ini. Jika Engkau tidak memakbulkan doa kami ini, siapa lagi yang akan memakbulkannya. Jika Kau tidak mendengar doa kami ini, siapa lagi yang akan mendengarnya. Bantulah kami ya Allah. Ya Rahman. Ya Rabbul Alamin.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...