Thursday, October 27, 2016

Peluang kali ke-3

Alhmdulillah....rezeki dari yg maha Kuasa.....
Aku diberi peluang lagi untuk merasai nikmat mengandung untuk kali ke-3..... memang tak sangka, n memang xplan.... tp tu la, sebaik2 planer adalah Allah swt....

Sbelum ni aku ada story yg baru datang period setelah setahun 8 bulan ditinggalkan miss P sebab myb full bf cik thaqeef..... baru 2 kali je merasa period, bulan ke-3 aku tersedar lewat period dlm 2 3 hari camtu.....pastu stop dulu makan Kapsul Manjakani takut incase kann.....tnggu lagi 2 hari miss p xkunjung tiba jgk..... aku xsedap badan rasa bila tinggalkan Kapsul Manjakani bnyak hari, so malas nk tnggu lagi....nk cnfirmkan cpt2 kononnye klu xpregnant bleh s!bung mkn Kapsul Manjakani tu maklumla badan dh xsedap w/pon tinggalkan baru seminggu..... requestla kt en.asben mintak tlg belikan upt.... aku cakap saje nk test, xrasa pon pregnant...huhu, kononn..... lepas tdokan ank2 mlm tu, amik upt masuk bilik air..... Allah, terus naik double line.....w/pon xterang tp memang nampak n xde was2..... perasaan aku time tu? xtahu la.....tetiba sronok weh, melebar aku senyum.....mcm xcaya, mcm 1st time pregnant.....haha..... kuar2 bilik air p bisik kt telinga hubby aku yg tgh khusyuk ngadap berita kt tv..... trkojut jgk beliau dlm 2 3 saat.....tp lepas tu aku tgk dia pon happy gak =)

Confirm pregnant kan?
Alhmdllah.....
Er, tp aku xpegi buat buku lagi ni
Pegi scan pon blom
Masih baru.....ni nk masuk 8w
In shaa Allah mnggu dpn nk bukak buku pink la
Awal2 takut scan xnampak......

Pastu.....benda alah ni jgk aku tingin nk mkn weh.....
Sma mcm pregnantkan cik thaqeef dlu
Nk yg masam2
Time kaklong tasneem aku xsentuh pon jeruk2 benda masam bagai
Ntah2 boboy lagi kali ni....hehe
Aku xkisah, yg penting baby sihat n slamat

Thaqeef 12 nov ni genap 2 tahun umo beliau.....ngam2 la, tp risau jgk nyusu badn xlepas lg tu.....pastu dia punye kemanjaan tu.....aduyai, xtau nk kata.....even ngn papa dia pon xrapat mana, cari mama jgk.....memang manja.....manja sgt...hoho..... lama aku xtempek pic hero kecik tu dlm ni kan? pic kaklong pon sama.....huuu.....hampun anak2....

Kaklong tasneem plak.....tau x reaksi dia bila aku dlm perut mama ada baby, kaklong nk baby x? bersorak kaklong tasneem..... ya Allah syukur kaklong suka, katanye nkpakaikan riben kt baby.....sah2 la nk baby gegel tu..... sbelum tu aku tanya kaklong nk adik x? dia kata xnak.......cuak dh aku weh, pastu aku skali lg kaklong nak baby x? nak.....fuh, lega..... siyes aku tgk kaklong sonok nak ada baby..... cam xsabar plak aku nk bersalin yg ke-3 ni.....hehe..... n kali ni aku nekad nk berbengkung lepas bersalin nti..... dua2 org anak xpenah pakai bengkung, jahil lg ngn bengkung moden..... in shaa Allah kali ni aku buat betul2 amalan berpantang..... sbelum ni aku juz pantang bab mkn je, ais aku bleh pantang smpai setahun......tp syg aku xberbengkung kan? dh la perut kena toreh 2 3 kali dh.....kali ni aku duk rasa mcm kena toreh lagi je, xtau la..... aku redha je....

Apa pon aku harap kandungan kali sihat2 n selamat hendaknye....n smoga segalanya dpermudahkan..... in shaa Allah.... er, mengharap jgk kandungan twin.....wink2....dh over..... ok2, yg penting pegi scan dlu.....doakan aku ye, mekasih =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...