Thursday, May 12, 2016

Pisang Kaki

Sape penah makan pisang kaki?

 Sape 1st time dengar nama pisang kaki?hehe....aku la tuu...

Al-kisah en.suami ke Medan Indonesia hari kamis minggu lepas, 4 hari 3 malam jgk la ikut compeny trip....(kami 3 branak xfollow, sob2...in shaa Allah lenkali) so, hari ke-2 kot wassap aku katanye beliau beli pisang kaki....aku juz imagine pisang like pisang la....igtkan beliau beli utk mkn kt sana.... skali smpai mlm ahad kt umah katanye bukak beg, ada buah dlm tu..... aku bukak tgk, eh buah apa ni? pisang kaki la katanye.....


ini rupa pisang kaki
disaluti belerang ke apa ntah utk bagi buah tahan lama kot
dah basuh ni, tp xtanggal....
siyes aku pes time mengenali buah ni n xtau cara makan camana
hubby cakap kupas cam buah epal...ok, kupas2 n rasa.....erk, lidah xleh trima....huhu
2 3 hari jgk la terbengkalai buah ni kt dapur
hubby aku pon xmakan
tetiba kemaren aku baru teringat nk tanye en.gugel...kiki
kot2 la ada cara lain nk makan pisang kaki ni kan, xla membazior.....

rupanye kaler ijau tu blom masak lagi weh.....
bila masak isi dia kaler camni haaaaaa......
manis ckit bila dh masak
tp lidah aku stil xleh nk trima r......huhu
sayang sgt buah ni


ni dari laman cik gugel....like buah tomato kan?
isi dia lebih kurang cam buah ciku tu haaa...
manis tp xmcm buah ciku....ntah, xretii nk describe
hubby kata kt Mesia pon ada buah pisang kaki ni
tp kami pon xpenah jumpa n xpenah kenal.....


tempek la skeping gambar en.hubby kt sana kan....
ni pagi Jumaat kot, hubby wassap aku
kt Toba.....
ala, nk stori lelebih pon aku xpegi....huhu


uols lak penah kenal ke pisang kaki?



IKLAN:
PM/WA: 019 513 8283

 

Sunday, May 8, 2016

Rozina Health Care

Alhamdulillah....sedar tak sedar nak masuk 8 bulan dah aku meniaga secara online ni...sangat2 suka ngn bisness yg aku jalankan ditambah plak ngn sokongan dari en.suami.... sekurang2nya aku ada pendapatan sendiri, tak bnyak pon aku tetap bersyukur....so, klu ada benda yg aku nk beli boleh la kumpul duit sndiri kan....bleh jgk aku belanja mak aku, belanja en.suami skali-skala, anak2....alhamdulillah sgt2.... n aku nekad nk luaskan lagi pemasaran bisness aku ni... in shaa Allah :-)


Misi aku satu je....aku nak semua kaum wanita sedar akan kewujudan & khasiat2 yg terkandung dalam herba MANJAKANI, yang mana ia adalah khusus untuk kesihatan dalaman serta luaran wanita..... bukan untuk keuntungan semata2 sebab aku sendiri pon amalkan manjakani ni sejak habis pantang bersalinkan thaqeef 2014....skrg thaqeef dh setahun 5 bulan kot, see...betapa aku setia ngn manjakani ni sebabnya ia merupakan herba yg sgt2 bagus.....agent perapat, mengetatkan, menegangkan, mengembalikan mood bersama en.suami, dan banyak lagi weh...serius aku tak pernah sembelit, alhamdulillah...klu dulu bila aku tolong picitkan badan en.suami, aku dulu yg sendawa tak brenti, tp skarang alhmdllah langsung tak berangin badan aku.... syukur sgt2 sebab mak aku yg mula perkenalkan manjakani kt aku.... cari manjakani katanya n amalkan.....nasib baik jgak manjakani ni mesra baby, hehe....bez kan ayat aku? Mesra baby tuuu.....cik thaqeef tak pernah terkesan pon dari amalan aku yg duk telan manjakani hari2.....dia lagi syok agaknye sebab susu badan aku bertambah2 meriah..... rzeki thaqeef, sampai masih lagi meneleh2 skarang pon..... see, banyak khasiat manjakani kan? Bukan setakat menjaga diri sendiri je, ngn en.suami pon dia jaga, eh ngn anak pon dia jaga.... so, apa lagi alasan klu kita nk tolak amalan orang dulu2 ni? Hah? Bagi 10 alasan yg munasabah.....mampu?hehe..... ye la, tak smua org mampu telan manjakani...pahit, tapi ni kapsul kot..... telan skali ngn air, settle :-)


Rugi rasanya klu aku tak share kehebatan manjakani ni ngn kaum wanita yg lain.....serius weh.... tak tau la kot2 yang dah ada anak 2 3 org atau lebih rasa badan dia stil macam anak2 dara dulu lagi, alhamdulillah la klu ye kan.... tp jangan sampai syok sendiri dah la.... skali kita dah bersalin, otomatik smua alightment badan berubah termasuk emosi mood bagai.....so, kat sini la peranan herba untuk kita kaum wanita. herba ni banyak jenis....pilih la yg mana rasa2 sesuai ngn diri memasing kan..... tapi bagi aku, aku pilih Manjakani....n aku jugak sarankan pada kaum wanita yg lain untuk amalkan manjakani.... tulen 100% tanpa campuran herba lain.....in shaa Allah =)


Mula2 aku buat bisness ni opkos pemasaran aku start menggunakan facebook, instagram n blog sendiri..... kemudian, alhamdulillah Allah perkenalkan aku ngn kak Ana blog Anajingga.com sebab kak Ana blogger pertama yg ajar aku guna khidmat 'produk review' n kak Ana jugak la blogger pertama yg buat review produk manjakani aku.....tQ sgt2 pada kak Ana sebab beliau ikhlas tolong aku.....hanya Allah mampu balas jasa baik kak Ana.... lepas tu aku sendiri cari blogger2 lain utk buat iklan n review produk aku ni....ada la dekat 10 blogger jgk termasuk blogger Ben Ashaari.....huhu, punya gigih nak perkenalkan manjakani ni.....alhamdulillah nampak hasilnya, sikit demi sikit makin ramai yg yakin dengan herba manjakani....


rozina health care, kapsul manjakani, serbuk manjakani, bella humayra butik
MANJAKANI bentuk kapsul
yg ni amalan aku hari2
2 biji skali makan selepas makan malam

rozina health care, kapsul manjakani, serbuk manjakani, bella humayra butik
MANJAKANI bentuk serbuk
yg amalan aku seminggu sekali
masker n insert
nk bertangas tapi masih belum berkesempatan




rozina health care, kapsul manjakani, serbuk manjakani, bella humayra butik

In shaa Allah minggu depan KAPSUL Manjakani & Serbuk Manjakani
edaran Rozina Health Care akan join vendor di Bella Humayra, Alor Star
so, yg berdekatan boleh la dapatkan supplement tradisional manjakani
di butik bella Humayra....berdekatan UTC Alor star, sebaris dengan Public Bank
yg dekat2 tu time rehat tengah hari boleh la singgah makan di Bella Humayra
ada aircond weh, musim2 panas ni nk lunch pon selesa..... siap free wifi lagi haaa....
sambil2 makan boleh shopping, konsep 2 in 1 gitew.....
n jangan lupa grab sbotol dua KAPSUL MANJAKANI mama_tasneem kay =)

yang jauh tu usah risau.....boleh je PM/WA: 019 513 8283 klu nak order yek
moh ler melawat page Rozina Health Care n tekan LIKE ramai2 yer.....mekasih ^___^



 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...