Sunday, September 27, 2015

happy bezday to me 23 sept 2015

Alhmdulillah...brtambah lagi usia aku... dah masuk 32 tahun.... dh tua oi...huhu....sehari sblom raya aidiladha adalah bezday aku....yg beznye mak aku siap kol pagi tu n wish beday kt aku....xpenah2 mak aku igt, slalunye aku sndiri yg gtau dia...hehe....suka la weh....

Aduyai, mcm blank plak aku nk menaip....tempek pic kek ngn beday present je la....hik2

Dapat kek ais krim secret recipi....
Sedapnye...mekaceh en.suami ^_^
Merasa jugek.....

Hadiah bezday tahun ni...heeee
Smnggu sblom bezday dh dapat adiah ni
Kbtulan hs lama rosak, bukan aku rosakkan
Kbetulan hokay....so, dapat la aku hapdet blog ckit2 time nenen kt thaqeef...heee
Terima kasih syg Dzul Helmi bin Ahmad Shukri....
I sgt2 happy....


Monday, September 21, 2015

Kenduri coursemate....

Stori kmaren punya....ye la, dh start holiday kan....wajib la ada kenduri2.... lepas zohor kmaren kami kuar, mula2 singgah kenduri kt lorong depan tu....dekat sgt2 ngn umah, so mkn2 dlu pastu salam2 ngn tuan umah....then trus brtolak ke Penang, Seberang Perai je...xde naik jmbatan bagai.... zulkarnain n shida dh tunggu siap2 tepi highway....pastu brjemaah la kami ke umah pengantin.... aku, hubby, zulkarnain, n pengantin lelaki adalah 1 universiti (UMS).... pastu aku, zulkarnain, n pengantin lelaki plak adalah 1 course (ekonomi kewangan a/bangsa)...

Dulu2 time tahun 1 aku slalu je gaduh ngn budak pngantin lelaki ni...nama dia shahrulnizam, tp aku panggil dia penguin....dia plak panggil aku cipan....hoho....uols leh bayang x c penguin ni duk kt cafe, tiba2 dia nampak aku n da geng kt tepi jaln seberang sana....then dia bleh jerit panggil aku 'cipan!!!....aduyai....tahun 1 kannnn.....freshi lagiii....haha....tahun 2 slow ckit, tahun 3 xde gaduh2 dah....slalu je 1 grup, 1 course kan.... rindu plak la zaman study kan....nk masuk 10 thn dh kami tinggalkan ums...huk2....

Alhmdllah kmaren dh slamat c penguin tu jadi husband org...hehe...moga dberkati n kekal ke jannah ye fren....cantik wifenye.... dlu brcinta ngn org lain kt ums kan? Ok2, xde jodoh....hehe...jgn marah...

Pengantin lelaki itu lah penguin...hehe
Tahniah sharul....
Silau la weh spot lite tu....
Apapon smoga bahagia slamanye yek...
Pic ngn zulkarnain n wife (shida) xde plak...aduyai

Time balik singgah Bertam jap, tgk umah baru zulkarnain n shida....dh siap tp xleh masuk g coz pmaju tnggu cf dlu
Xsabaq dh depa nk masuk umah sndiri....alhmdllah...
Klu aku pon xsabaq wei....umah dh siap, opkos la dh brangan2 nk susun_atur itu ini kannnnn....
Ok, pastu sempat gak la balik umah MIL jap ptg kmaren....
Lepas maghrib bru tolak ke sg.petani.....
Fuh, 2 kenduri je tp penat....


Saturday, September 19, 2015

Cameron Highland 2015

Stori 2 minggu lepas...al_kisah papa bawak kami p mkn stoberi kt cameron highland....alhmdllah, 3 hari 2 mlm... tahun lepas ber3 je...thn ni ber4....iye, bila kawen ngn hubby tiap2 tahun dia bawak aku p CH....tq hubby cayang....

Plan nk p 31 ogos, tp homestay bank xdpt....try lagi 4 sept, alhmdllah ada rzeki ank2 nk jenjalan.... brtolak petang jumaat dlm kul 3 lebih, hubby kje stengah hari je...smpai dlm kul 6 lbih kot...elok sampai je kaklong termuntah....ksian kaklong, abes baju yg dia pkai...ptut la dlm kete senyap je rupanye dia dh rasa lain mcm...xgtau xreti kot.... sblom check in kitorg trus singgah pasar mlm beli mknan n cuci mata ckit2.... dh smpai kt homestay bru la kaklong back to normal....ceria n cergas n cerdas...huhu... pastu xkuar mana dh...rest n kumpul energy....sojuk hoi.... dlu2 dtg xrasa sgt sojuknye....myb plus hujan kot....merasa la cam duk ngara omputeh...huk2

Hari kedua pegi MARDI....tiket rm5 kot adult, 2 badek ni foc....ye ke? Aku pon lupa, ye la hubby yg byar tiket....aku menonong je masuk sorong ank..... org ramai jgk....rombongan bas ramai, dr budak2 tadika smpai pkerja sektor....so, cam meriah jgk la.... plus org awam lagi mcm kami ni kan...tp bez xde la smpai xleh nk jalan....mcm2 ada dlm tu, dlu dh masuk tp xpusing habis....

Mula2 masuk Mardi akan jumpa ni la...

Alhmdllah cuaca sgt ok time kitorg kt cni
Panas kejap n redup...tu yg lama jgk round2 dlm ni
Kaklong siap main playground bagai
Jumpa playground dh ok dia....
Beli coklat stoberi, jln2 sambil kunyah
Thaqeef plak mood very2 gud boy
Sorong dlm buggy rilek jek...hehe

Ada rabbit lagi....bnyak lak tu
Mula2 kaklong takut, intai duk jauh2 je
Skali tgk adek dia rilek2 je....
Baru la ok siap kasi mkn kt rabbit...gud gurl kaklong
Xkan ngn rabbit pon nk takut...kannn

Masih kt Mardi...cantik kan bunga...
Klu ikutkan aku nk tempek baaanyakkkk gitu gambar
Tp xlarat nk taruk watermark bnyak2 hoi....
Klu leh donlod photoscape dlm fon xpe gak....
(Ha'ah...hapdet pkai fon je sambil nenen thaqeef)
Abes pusing2...p mkn...ronda2....balik homestay tdo...hehe
Takut penat....ngn ank2 lagi kan....
Petang kul 5 lebih bru kuar balik p pasar mlm....heeee

Ni time nk p pasar mlm...
Time ni kabus tebal gilew wei....
Sojukkkk......
Syokkkk.....
Haha...mcm prtama kali mai CH plak....

Tgk kt blakang aku tu...xnmpak hape dh....
Tp kami redah jgk demimu pasar mlm...
Hubby drive slowly je coz jarak penglihatan memang terhad dek halangan kabus.....cam obersi....huuuu

P sat je pasar mlm, borong2 yg nk bawak balik
Borong yg nk mkn....
Tu ats kpala kaklong hasil rembatan beliau la....


Esknye hari ahad nk brtolak balik dh....aku xleh nk redy brekfes coz thaqeef merap ckit payah nk tdo...sudahnye hubby jadi chef, goreng nasi pg tu...hehe....legaaa....siap mkn kemas2trys check out....igtkan pagi tu pasar xde, rupanye ade jgk jual2 so kitorg shopping ctu je la sblom balik....alhmdllah time balik kaklong xmuntah....

Sonok dpt brcuti....nasib baik aku bukan jenis yg suka shopping, so xkisah hubby bawak p memana pon....follow jek....yg penting masa bersama fmily kannn..... till jumpa lg ye CH thn depan....in shaa Allah.....


    

Friday, September 18, 2015

Thaqeef 10 bulan +

Kesiannye....lama xhapdet blog...rindu sgt nk brceloteh stori pasal anak2 n aktiviti sharian family aku...tp apakan daya.... tunggu la ckit masa lagi, aku memang xreti nk curi2 ckit masa hapdet blog yg kelaparan n3 ni.....tuuu....ayat....cam xleh blah....haha.....ok2, nk selit stori pasal 2 badek ni jer....lama sgt xstori pasal ank2 syurgaku, thaqeef pon ckit lg cam nk bleh jalan dh...bnyak prkembangan beliau yg aku ketinggalan tempek kt cni....huhu, hampun syg....

Hero kecik mama 10 bulan lebih dh...merangkak laju ngn jayanye skrg...kaklong dlu xde merangkak, nyulur2 trus leh jalan...thaqeef mnyulur kjap je....tu la beza 2 badek ni.... 1 lagi cik thaqeef masih belom brgigi w/pon sebatang...gusi ats bwh dh bengkak...2 3 minggu ni asyik nk brtempek je ngn mama....hadui ank...kesian kaklong, smpai naik tuntrum balik...huk2... sabau la mama ngn papa....

Dh pandai ngadap tv...dgr lagu dh boley goyang2 bontot
Comey gilew....hehe

Kaklong tasneem yg makin bnyak brceloteh
Teman mama dulu kini n slamanye....


Kena pujuk leklok kaklong suh main ngn thaqeef
Maklum ler smuuuuaaaaaa kan mainan kaklong
Adik pegang siap r....
So, kena gtau awal2 adek nk pinjam mainan kakong boleh?
Klu kaklong kata boley...ok, mknanye bleh letak la thaqeef main skali.....
Tp klu kaklong kata kaklong je, adk xbleh....
Soooo...paham2 sndirik la....
Hamboi kaklong.....

Apapon....kaklong syg thaqeef....
Dia tau thaqeef adk dia....
Biasa la adk_bradek....
Smoga ank2 mama papa ni jadi bezfren 4eva pasni yek
Jgn gaduh.....brtolak ansur n brtimbangrasa ye syg
Masing2 ada t/jawab masing2
Jgn lupa tau.....
Mama papa sgt2 syg kamu br2....muaxxss

    
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...